Susbstance misbrug vurderingsværktøjer for ungdom

05/10/2012 by admin

Susbstance misbrug vurderingsværktøjer for ungdom

Stofmisbrug er et alvorligt problem, der plager den unge befolkning. Flere unge er udsat for ulovlige stoffer, som alkohol, cigaretter og narkotika, øge chancerne for deres udvikle stofmisbrug lidelser og afhængighed senere. Ambulant og stationær behandlingsprogrammer, der har til formål at hjælpe unge stoppe med at bruge stoffer er afhængige af vurderingsværktøjer til at indsamle data, der kan være nyttige i at skabe en behandlingsplan for enkelt.

Generelle værktøjer

NIDA-Modified alkohol, rygning, og stoffet inddragelse Screening Test eller NMASSIST, et værktøj til vurdering, klinikere brug generelt helbred omhu at finde ud af, om en ungdom der aktivt bruger stoffer. Dette webbaserede værktøj blev udviklet af det nationale institut på stof misbrug (NIDA) ud af en anerkendt behovet for at fange statistikker om stofmisbrug. Vurdering værktøjet er et spørgeskema, som stiller en række spørgsmål om typerne af lægemidler, som en person bruger og hvor ofte stofferne der bruges; derefter giver værktøjet klinikere med et resumé af om patienten synes at være en risiko for stofmisbrug. Stofmisbrug subtile Screening lager for unge eller SASSI, er en anden generel værktøj, der måler alle former for stofmisbrug specielt for unge.

Alkohol-eksklusive værktøjer

Adolescent alkohol inddragelse skala, eller AAIS, er et vurderingsværktøj, der udelukkende måler en ungdom adfærd, når det kommer til at drikke alkohol. Denne vurdering måle ikke andre typer af stoffer som marihuana, opiater eller smertestillende medicin. AAIS spørger unge 14 spørgsmål omkring typen af alkohol, der er brugt og den hyppighed, at det anvendes. Dette er en selvrapportering, hvilket betyder, at AAIS er en screeningsværktøj, der bruges af unge. I slutningen af vurderingen, er unge givet en score på mellem 0 og 79, som taler til niveauet af alkoholforbrug rapporteret. På denne skala har 0 score tyder på, at unge er et nonuser af alkohol, mens en 79 score tyder på enkelt en afhængighed af alkohol. De unge drikker indeks er en anden vurderingsværktøj, der kun vurderer alkohol forbrug og fungerer på samme måde i AAIS.

Diagnostiske Interviews

Diagnostiske interviews er vurdering screening-værktøjer, adresse eller ej en ungdom har diagnosticerbare problemer med stofmisbrug. Diagnostisk Interview til børn og unge eller DICA, er et sådant værktøj. Dette interview består af 416 emner dækkes for evaluatoren at afgøre, om en ungdom har et stof misbrug lidelse. Diagnostisk Interview tidsplanen for børn, eller disken, er en anden værktøj, der anvendes til samme formål. Efter at interviewene er foretaget, bestemmer evaluator den hensigtsmæssige behandling for unge, der præsenterer som havende et stof misbrug lidelse.

Multiscale vurderingsværktøjer

En multiscale Vurderingsværktøjet er en, der måler forskellige dybder af stofmisbrug i Ungdom. Disse værktøjer er selvadministrerede, så unge kan gennemføre dem på egen hånd. For at fjerne eller minimere potentialet for vildledning på værktøjet, er multiscale vurderingsværktøjer udviklet til at opdage svar uoverensstemmelser. Nogle værktøjer kan tage ungdom en time at fuldføre, mens andre kunne tage 20 minutter. Kemisk afhængighed vurdering profil, eller CDAP, Hilson Adolescent profil, eller HAP, og personlige erfaring lager eller PEI, er eksempler på multiscale vurderingsværktøjer. Disse værktøjer grave dybt ind i den unges liv til at forstå, hvilke typer af adfærd er udstillet i de unge venner, familie, om unge er et offer for misbrug, om enkelt ser ud til at være deprimeret og andre omfattende spørgsmål som kan lokalisere et stof misbrug lidelse.


Relaterede artikler

© 2020 - mosolyorszag.com | Contact us: webmaster# mosolyorszag.com