Farer af parabener

02/22/2011 by admin

Farer af parabener

Parabener er en gruppe af kemiske forbindelser der anvendes som konserveringsmiddel i fødevarer og kosmetik. På trods af deres status som "generelt anerkendt som sikker" og deres lang historie af brug i disse industrier går mange forbrugerne ud af deres måde at undgå dem på grund af de mulige sundhedsmæssige risici i forbindelse med langvarig brug. Parabener er almindeligt forekommende i nonperishable produkter, denne linje købmand og stof hylderne. De er også identificeret i produkt ingredienser lister som butylparaben, ethylparaben, heptylparaben, methylparaben og propylparaben.

Allergiske reaktioner

En lille procentdel af befolkningen har en intolerance af parabener. En allergisk reaktion over for parabener kan manifestere sig som en udslæt, rødme eller irritation. Parabener allergier kan også forårsage kontakteksem--en generel betegnelse for vedvarende hudirritation forårsaget af kontakt med et allergen-- og rosacea, en kronisk hudsygdom karakteriseret ved rødme.

Langsigtede sundhedsmæssige farer

Den store polemik omkring parabener stammer fra en 2004 skotsk undersøgelse, der fundet og undersøgt spormængder af stoffet i 20 prøve maligne brystkræft tumorer. Givet observeret evne til parabener efterligner østrogen, en naturligt forekommende hormon, der har en rolle i udviklingen af brystkræft tumorer, nogle forskere har korreleret eksponering for parabener med øget kræftrisiko og har lavet en opfordring til at undersøge muligheden for en årsagssammenhæng mellem de to fænomener. Mens det begrænsede omfang af undersøgelsen ikke kan endegyldigt identificere årsagen til brystkræft som parabener eksponering, bemærkede ledende molekylærbiolog af forskerholdet, at typen af parabener fundet i tumorer er fundet i kommercielle sundhed og skønhedsprodukter, såsom underarm deodorant. Placeringen af tumorer var også ens, da de blev fundet i den øvre kvadrant af brystet, i nærheden af underarm, som kunne tyde på, at langvarig brug af parabener-holdige kommercielle skønhed produkter kan øge en persons risiko for at udvikle brystkræft.

Evnen til at efterligne østrogen

Parabener kan temmelig svagt efterligne østrogen, fungerer som xenoestrogens eller "udenlandske" østrogener, som fundet af en 2001 University of Reading studere. Forskere fandt, at den østrogene aktivitet af butylparaben var 100.000 gange svagere end estradiol, et køn hormon, der produceres naturligt af det menneskelige legeme, men også brugt i nogle p-piller. Den østrogene aktivitet af butylparaben var også kun kan konstateres ved doser ca 25.000 gange højere end de beløb, der anvendes i kommercielle skønhed og fødevarer. I 2005, en sikkerhedsvurdering, sponsoreret af burre gruppe, viser en fødevaresikkerhed og overholdelse af lovgivningen konsulentvirksomhed i samarbejde med Women's Health Science Institute Inc. i Vero Beach, Florida, fandt, at den lave koncentration af parabener i kommercielle mad og skønhedsprodukter, kombineret med lav sandsynligheden for, at stofferne vil ophobes i væv til et giftigt niveau, at parabener fortsat bør være "generelt anerkendt som sikker."

Solen

En 2006 japansk undersøgelse viste, at methylparaben udvortes på huden kan reagere negativt med solens UVB-stråler, øge hastighed og sværhedsgraden af huden ældning og bidrage til at hudskader. Det skal bemærkes, at eventuelt paradoksalt nok parabener er tilføjet til mange kommercielle mærker af solcreme og facial fugtighedscreme.

Undgår parabener

For forbrugere, der ønsker at fejle på siden af sikkerheden og undgå parabener så meget som muligt, er det normalt så simpelt som ingredienser litteraturlister. Enhver ingrediens, der indeholder den "-parabener" suffiks indikerer tilstedeværelsen af en parabener. Parabener findes hyppigst i antiperspiranter, deodoranter, ansigts- og fugtighedscreme, solcreme, shampoo og balsam. Alternative produkter sælges i helsekost butikker eller online angiver ofte paraben-fri formler på deres etiketter. Også kigge efter "følsom hud" formler, som kan udelade kendte irritanter såsom parabener. Det bør imidlertid også bemærkes, at den samme 2005 sikkerhedsvurderingen i Florida, ved hjælp af beviser fra forskning forsøg på gnavere, viste, at parabener er let absorberes, metaboliseret og udskilles, tyder på, at de ikke ophobes i levende væv over tid.


Relaterede artikler

© 2020 - mosolyorszag.com | Contact us: webmaster# mosolyorszag.com