Sådan Treat øje helvedesild

01/27/2012 by admin

Helvedesild (herpes zoster) sker når varicella - zoster-virussen (VZV), den virus, der forårsager skoldkopper, genaktiverer inden for en nerve celle. De ramte nerve er normalt på midsection af kroppen, men mange syge er påvirket af facial helvedesild, som kan omfatte øjet. American Academy af praktiserende læger (AAFP) anbefaler, at patienter med denne form for helvedesild blive henvist til en specialist, der bedst kan håndtere den tilstand, der kaldes okulær helvedesild eller herpes zoster ophthalmicus (HZO).

Instruktioner

Behandling af okulære helvedesild

• Søge øjeblikkelig medicinsk behandling for formodede helvedesild. Symptomer omfatter smerter og udslæt med blærer på den ene side af kroppen. Hvis Helvedesild udslæt udvikler sig i nærheden af dine øjne, vil din læge sandsynligvis anbefale at du besøge en øjenlæge, så yderligere undersøgelse kan gøres.

• Begynde antiviral behandling og kortikosteroider som foreskrevet af din læge. Antiviral medicin målrette aktion af virus, mens kortikosteroider reducere betændelse i de ramte nerve, ifølge AAFP. Smertestillende medicin og andre smertelindring strategier kan også anbefales af din læge.

• Forfølge andre behandlinger efter at være blevet diagnosticeret af en specialist med HZO. Ifølge den amerikanske Uveitis Society, kan disse omfatte smøring af øjet, brug af topikale kortikosteroider og dilatere øjendråber, og antivirale lægemidler samt kirurgiske operationer til at kontrollere komplikationer som pres eller skader på hornhinden.

Tips & advarsler

  • Bruge medicin som foreskrevet af din læge. Ikke tager alle et ordineret medicin kan forsinke healing. Overusing smertestillende medicin kan føre til leverskader og andre komplikationer.
  • Forsinke ikke behandlingen for helvedesild eller HZO. Væv af øjet kan blive beskadiget af handling af VZV.
  • Forsøg ikke at behandle helvedesild i øjet med hjem retsmidler. Øjet er meget følsomt, og behandling af HZO kræver kendskab til specialister.

Relaterede artikler

© 2020 - mosolyorszag.com | Contact us: webmaster# mosolyorszag.com