Trin til DNA test

02/27/2012 by admin

Retsmedicinske test

DNA er en lang, smal streng. En one-mund-lange streng kan passer nogenlunde til den plads af en kube måling en milliontedel af en tomme pr. side. DNA indeholder de grundlæggende strukturer, som de fleste levende ting er bygget. DNA er bosat i de fleste celler inde i en levende organisme og indeholder de data, der gør organismen hvad det er – røde blodlegemer ikke indeholder DNA, men hvide blodlegemer gøre. Forskere og retsmedicinere kan teste for DAN for at bestemme en bred vifte af emner, herunder potentielle fosterskader i et ufødt Foster og de mulige årsager af arvelige sygdomme, og da hver DNA er unikke for en person, identiteten af en person, der efterlod en hudcelle eller hår prøve på et gerningssted kan bestemmes.

Der er to grundlæggende processer anvendes i DNA-test for retsvidenskab--RFLP og PCR. Den tidligere kræver en større mængde DNA end sidstnævnte, og DNA-prøver kan ikke blive forringet for at opnå de ønskede resultater. PCR test behov mindre DNA end RFLP og prøven kan blive lidt forringet, dog ikke helt. Andre former for identifikation DNA er STR (korte tandem repeat), der behandler specifikke regioner inden for nukleare DNA, der er forskellige for hver person, og mitokondriel DNA-analyse, som kan bruges i årtier gamle sager hvor de biologiske prøver ikke længere indeholder nukleeret cellular materiale.

RFLP og PCR test trin

RFLP er forkortelsen for begrænsning fragment længde polymorfi. Først, DNA-prøverne er taget fra tusindvis af celler og skæres ved hjælp af et enzym--almindeligt Hae III. Enzymet vil skære cellerne i det samme sted i DNA-strenge, fordi hver DNA celle er identisk med alle de andre i hver person. Næste, de afskårne prøver er trukket gennem en gel--som fungerer som et filter, så mindre DNA fragmenter til at bevæge sig hurtigere end større--ved hjælp af en elektrisk strøm. Efter DNA stykkerne er blevet sorteret efter størrelse, er en replika gjort for at holde DNA-stykkerne i deres endelige stilling og behandlet med en sonde, (som binder sig til DNA hvor lignende kæder vises). Det sidste trin tager DNA fragmenter bestemmes af sonden og sammenligner dem med en database til at bestemme befolkning frekvensen af prøven.

PCR står for polymerase kæde reaktion og kan gøre millioner af nøjagtige kopier af DNA fra en lille stikprøvestørrelse--selv så små som blot et par hudceller venstre under et overfald offer finger negle. I og for sig selv skaber PCR mere DNA celler fra en begrænset stikprøvestørrelse, som giver mulighed for mere detaljerede test for at være afsluttet.

Trin i proceduren DNA prøveudtagning

Der er tre endelige processer involveret, når test DNA-prøver fremstillet af gerningssteder eller for spørgsmål af faderskab--biologi, teknologi og genetik. Første, biologiske prøver fremstilles og DNA kopieres ved hjælp af PCR. Næste stop indebærer adskille STR-regioner der skal indtastes ved hjælp af slab gel eller kapillær elektroforese (CE). Antallet af gentagne regioner er fastlagt og i forhold til tilgængelige databaser eller andre prøver at fastslå kampe. Den genetiske profil, der blev oprettet ville sammenlignes--i eksemplet med en mistanke om kriminel--mellem den mistænkte og DNA-beviser indsamlet på gerningsstedet. Kampe kaldes indeslutninger, og eventuelle mislykkede match kaldes udstødelse.


Relaterede artikler

© 2020 - mosolyorszag.com | Contact us: webmaster# mosolyorszag.com