Om skadelige algeopblomstringer

07/06/2011 by admin

Om skadelige algeopblomstringer

De fleste alger er akvatiske planter, der stammer, rødder og blade, selvom nogle kan leve på land i fugtige miljøer. De er en vigtig del af de fleste vand økosystemer og størstedelen af alger er ikke skadeligt. Men når visse typer af alger vokser hurtigt, de danner synlige pletter og udlede giftstoffer, som kan skade planter, dyr og negativ indvirkning på økosystemet.

Fakta

Skadelige algeopblomstringer vokse hurtigt, nedbryder ilt i vandet og blokering af sollys, der mange vandplanter og dyr har brug for. De skadelige algeopblomstringer kan være grøn, brun eller endda rødlig orange. Når disse hændelser indtræffer i havet, kaldes de almindeligvis røde tidevand.

Nogle skadelige algeopblomstringer frigive giftstoffer som de vokser der kan skade andre arter. Skadelige algeopblomstringer forekommer i både ferske og marine miljøer og deres hyppighed synes at være stigende, Ifølge Centers for Disease Control og forebyggelse (CDC).

Typer

Woods Hole oceaniske Institut skønner, at kun et par dusin af tusindvis af forskellige typer af alger forårsage skadelige algeopblomstringer. Tre typer af alger er forbundet med offentlige sundhed farer. Cyanobakterier, som er blå-grøn, producere toksiner, der afsmag både drikkevand og søer. Svømning i eller drikkevand behæftet med cyanobakterier kan forårsage maveinfluenza, hudirritationer og endda leverskader.

Skadelige marine alger producerer røde tidevand indeholdende toksiner, der kan skade eller dræbe fisk og andre havdyr. Hvis mennesker spise forurenede fisk, kan de have neurologiske symptomer som prikken fingre og tæer eller maveinfluenza. Indånding toksiner, lider nogle mennesker astmaanfald.

Pfiesteria piscicida er en type af alger, der lever i flodmundinger og er blevet fundet hvor der er store mængder af døde fisk. Mens CDC har ingen dokumentation for, at dette alger harms folk, der har været rapporter om eksponering forårsager hovedpine, udslæt og hudirritationer hos mennesker.

Årsager

Årsagerne til skadelige algeopblomstringer er ikke godt forstået. Alger vokse hurtigt, når betingelser som lys, temperatur og saltholdighed favor udvikling. Nogle gange ophobes det på grund af havstrømme. I andre tilfælde er det bøvet af næringsstoffer i afstrømning fra græsplæner og landbrugsområder, Ifølge National Ocean Service. Nogle skadelige algeopblomstringer skyldes vejrforhold som orkaner, oversvømmelser og usædvanligt høje vandtemperaturer.

Konsekvenser

De mest betydningsfulde konsekvenser er forbundet med marine skadelige algeopblomstringer. US Environmental Protection Agency bemærker, at for nylig har været en mærkbar stigning i skadelige algal bloom problemer. Disse omfatter menneskers sygdom og død, forurenede fisk og skaldyr, omfattende fisk dræber og død eller marine fugle og pattedyr.

Center for sponsoreret kystnære havet forskning (CSCOR) anslår, at den økonomiske indvirkning fra skadelige algeopblomstringer omkostninger USA cirka 82 millioner dollars hvert år, hovedsageligt i den offentlige sundhed og kommercielt fiskerisektorer. Dette skøn er formentlig lav, fordi det ikke tælle udgifterne til urapporteret sygdom, sænket egenskabsværdier, tabt seafood salg og mistede indtægter fra lille fiskeri.

Management

National Oceanic og Atmospheric Administration (NOAA) studerer måder at styre, kontrollere og endog forhindre skadelige algeopblomstringer. Dens vigtigste mål er at forudsige områder, der kan opleve skadelige algeopblomstringer. Ved hjælp af satellit-sensorer og felt observation fra forskning fartøjer, produceret NOAA for nylig en remote sensing værktøj til at forudsige og styre skadelige algeopblomstringer i Mexicanske Golf. Derudover distribuerer det regelmæssigt bulletiner om udvikling af blooms og omfanget af eksisterende skadelige algeopblomstringer at mindske deres indvirkning.


Relaterede artikler

© 2019 - mosolyorszag.com | Contact us: webmaster# mosolyorszag.com