Kost & øvelse for fibromyalgi

06/27/2011 by admin

Fibromyalgi er en kronisk tilstand, der manifesterer sig med træthed, muskelsmerter, stivhed og bud pletter over hele kroppen. Fibromyalgi angreb omkring 2 procent af befolkningen i USA, og rammer flere kvinder end mænd. Selv om sygdommen kan være smertefuldt og endda invaliderende for mange, det er ikke liv truende. En sund kost og moderat motion kan være en hjælp til at lindre mange af de ubehagelige symptomer.

Kost

En sund kost kan bidrage til at mindske nogle af symptomerne på fibromyalgi. Spise sunde fedtstoffer såsom olivenolie og hør frø olie, og drikke seks til otte glas vand dagligt. Dobbelt op på din antioxidant fødevarer herunder frugter--især blåbær, kirsebær og tomater. Grøntsager med det højeste indhold af antioxidanter er spinat, peberfrugt og grønkål. Få din anti-inflammatoriske omega 3 fedtsyrer fra fede fisk: laks, tun, hellefisk, ørred og sardiner.

Undgå eller begrænse raffinerede og forarbejdede fødevarer som pasta, brød og korn, samt færdigretter, der ofte indeholder transfedtsyrer. Ifølge den nationale fibromyalgi Research Association finde mange mennesker giver op sukker for en periode nogle lindring af symptomer. Forbrug af alkohol og koffein kan også forværre symptomerne.

Mange fødevarer indeholder allergener, som kunne udløse nogle symptomer på fibromyalgi. Disse fødevarer omfatter majs, soja, mælkeprodukter og hvede samt konserveringsmidler tilsættes til fødevarer. Du kan begynde at fjerne nogle af disse fødevarer langsomt at se hvilke fødevarer udløse symptomer.

Motion

Motion kan være meget effektiv i behandlingen af fibromyalgi. Det kan forbedre din søvnmønstre og lindre nogle af smerterne. Start dit træningsprogram meget langsomt kommer til simpel indvirkning behændighedsøvelse. Vandre- og cykelture er store aktiviteter til at begynde med, og du kan starte ved at gøre bare fem eller 10 minutter dagligt. Motion hjælper din krop producere serotonin og adrenalin, både gavnlig til at lindre smerter. Yoga er fantastisk til at øge din fleksibilitet og blodgennemstrømning, og hjælper dig med at slappe af, lindre nogle stress og angst, som ofte følger med fibromyalgi.


Relaterede artikler

© 2020 - mosolyorszag.com | Contact us: webmaster# mosolyorszag.com