Objektive & subjektive Tinnitus

03/25/2012 by admin

Objektive & subjektive Tinnitus

Tinnitus er den medicinske betegnelse for en tilstand, de fleste mennesker kalder "ringen for ørerne." Lider af tinnitus vil høre lyde i deres ører, selv når der er ingen ekstern lyd. Støjen er normalt en ringetone eller brummende lyd. I de fleste tilfælde, tinnitus er uhelbredelig, men det er som regel også en godartet problem. Det kan være et midlertidigt problem, eller det kan aldrig blive løst.

Årsager til Tinnitus

Den amerikanske tale-sprog-høring Association anslår, at 10 til 15 procent af voksne vil have problemer med vedvarende tinnitus i deres levetid, især blandt ældre. Den mest almindelige årsag er langvarig udsættelse for høje lyde, men tinnitus kan være forårsaget af mange problemer såsom hovedtraume, indre øre sygdom eller dysfunktion, medicin bivirkninger, ørevoks, hjerte-kar-problemer og andre. Det er ofte idiopatisk og angivelse af høretab.

Mål Tinnitus

Normalt, tinnitus Lidende er den eneste, der kan høre lyde i øret, men når nogen har mål tinnitus, lægen kan faktisk høre støjen med et stetoskop. Ifølge neurologi Medlink, årsagen til mål tinnitus kan identificeres og kan helbredes. Mål tinnitus er ofte forårsaget af en vaskulær (blodgennemstrømning) problem, men det kan også være resultatet af andre betingelser. En vaskulær problem er mistanke om, når de ringer svarer i gang med pulsen.

Subjektive Tinnitus

Over har 95 procent af tinnitus Lidende subjektive tinnitus er forbundet med tab af hørelse eller indre øre skader. I modsætning til mål tinnitus, en læge kan ikke høre støj i øret, og støjen er normalt uafhængige af rytmen i blodgennemstrømningen. Den mest almindelige subjektive støj er højfrekvent ringen eller summende der svarer til hyppigheden af høretab skyldes skader i det indre øre. Lavt sat ringen, ledsaget af vertigo, høretab og øre tryk kan være et tegn på Menières sygdom.

Behandling af mål Tinnitus

Behandling af mål tinnitus afhænger af bestemmelse af den underliggende årsag. Hvis for eksempel, det er forårsaget af en vaskulær tilstand, så er behandling af tinnitus afhængig af behandling af vaskulær problem. I de tilfælde, hvor den underliggende tilstand kan identificeres og med held behandlet, kan derefter tinnitus helbredes eller løse på egen hånd.

Behandling af subjektiv Tinnitus

Behandling af subjektiv tinnitus er vanskeligt. Hvis det er forårsaget af medicin, så medicin dosering eller type kan ændres. Når en patient rapporter vedvarende subjektive tinnitus, høretab eller indre øre skader er typisk permanent og kan ikke helbredes. Også, årsagen til subjektive tinnitus normalt ikke kan bestemmes, hvilket komplicerer behandlingen. Brugen af baggrundsstøj som en fan eller "hvid støj" generator kan hjælpe maskere tinnitus. Derudover har nogle fundet hjælp fra visse former for medicin, vitaminer og naturlægemidler.


Relaterede artikler

© 2020 - mosolyorszag.com | Contact us: webmaster# mosolyorszag.com