Sojamælk & overgangsalderen

04/24/2012 by admin

Sojamælk & overgangsalderen

Drikke sojamælk kan spille en rolle i at reducere overgangsalderen symptomer som hedeture og nattesved, og kan også hjælpe med at beskytte dit hjerte og knogler fra nogle af de udfordringer, der er forbundet med aldring. Som med enhver fødevarer, er balance nøglen. At få den rigtige mængde af soja i din kost i overgangsalderen kan hjælpe kroppen tilpasse sig til den ændrede tilstand mere komfortabelt.

Fakta

For kvinder, der lider af hedeture og humørsvingninger kan gynger eller der er bekymrede over efter overgangsalderen knogle og hjertesundhed, tilføje sojamælk til deres kost bidrage til at afhjælpe nogle af symptomerne og problemer i overgangsalderen.

Overgangsalderen, typisk defineret som slutningen af fertilitet og diagnosticeret, når en kvinde er gået 12 måneder uden en periode, medfører talrige fysiske og følelsesmæssige symptomer. De hormonelle forandringer som følge af overgangsalderen kan forårsage uregelmæssige kropstemperatur---hedeture, koldt blinker og nattesved---søvn problemer, humørsvingninger, øget fedt i maveregionen og tyndere hår.

Fordele

Sojamælk kan medvirke til at reducere hedeture og nattesved, to af de mest ubehagelige manifestationer af menopausale symptomer. Forskning tyder på, at så mange som 80 procent af amerikanske kvinder i overgangsalderen oplever hedeture og nattesved, hvilket kan føre til depression og træthed. Det har været teoretiserede, at planteøstrogener i sojaisoflavoners virker som østrogen, hjælper med at holde kroppens østrogen balance mere stabil som sin naturlige østrogen produktion falder, og en Kronenberg gennemgang af 12 separate overgangsalderen undersøgelser fundet en sammenhæng mellem høj soja indtag og formindsket hyppighed af hedeture.

Soja kan også bidrage til at forhindre risikoen for knoglebrud efter overgangsalderen, en bekymring for mange kvinder, ifølge en undersøgelse i 2005 gennemført på Nashvilles Vanderbilt-Ingram Cancer Center og offentliggjort i tidsskriftet "Arkiver af intern medicin."

Ifølge den amerikanske Food and Drug Administration (FDA), kan herunder 25 gram af soja i en sund daglige kost hjælpe mindske risikoen for hjerte-kar-sygdom i alle mennesker, herunder Post-menopausale kvinder.

Anbefalinger

Forskning, som undersøgelsen på Vanderbilt-Ingram Cancer Center, tyder på, at du ikke behøver at forbruge en masse soja at få dens positive virkninger. (Det højeste beløb af soja forbruges af deltagerne i denne undersøgelse var kun 13 gram, var gennemsnitlige 8 gram). FDA anbefaler, at få omkring 25 gram af soja i din kost hver dag. En kop sojamælk har omkring 6,6 gram af soja.

Overvejelser

Selvom undersøgelser her tyder på, at soja kan hjælpe overgangsalderen symptomer og bekymringer, er der også en række undersøgelser, der tyder på, at soja ikke forbedre overgangsalderen.

I en undersøgelse af effektiviteten af soja til behandling af overgangsalderen hedeture udført på Bowman grå School of Medicine i North Carolina, fandt forskerne, at der var en stærk placebo-effekt: tredive-fem procent af de kvinder, der tager placebo rapporterede relief i hot flash intensitet, desuden til 50 procent af de kvinder, der tager soja kosttilskud.

Og fordi soja phytoøstrogener stimulerer væksten af brystkræft celler i meget den måde, at østrogen gør, der er debat om, hvorvidt soja forbrug kan spille en rolle i udviklingen af brystkræft. En 2004 undersøgelse på University of Illinois i Urbana-Champaign viste, at stærkt forarbejdede soja fødevarer og kosttilskud forårsaget brysttumorer i dyreforsøg. Derfor foretrækkes mad kilder til soja over kosttilskud.

Soja kan spille en vigtig rolle i en afbalanceret kost, men meget af forskningen i sojamælk effektivitet i at kontrollere overgangsalderen symptomer er anekdotiske snarere end klinisk. Og mere end FDA-anbefalet 25 gram om dagen af soja kan være for meget af en god ting og kan forårsage sundhedsmæssige problemer nede ad vejen.

Også, tjek sukkerindholdet i din sojamælk. Mange kommer med tilsat sukker, som kan have en negativ indvirkning på din samlede kost. Ifølge ernæring etiketter til sojamælk, du kan finde overalt fra 10 g---2 teskefulde---til 0 gram sukker, så vælg et mærke, hvis sukkerindhold bedst passer ind i din overordnede sund kost.

Generelt bør du holde dit forbrug af soja proteiner til 25 gram om dagen eller mindre og få din soja fra fødevarer kilder såsom sojamælk, for optimale resultater.

Menu ideer

Hvis du ønsker at tilføje mere sojamælk til din kost, kan du overveje at erstatte sojamælk for almindelig mælk i korn, havregryn og smoothies. Du kan også erstatte sojamælk for almindelig mælk i suppe opskrifter, mosede kartofler og de fleste andre opskrifter, hvor du normalt ville bruge mælk.


Relaterede artikler

© 2020 - mosolyorszag.com | Contact us: webmaster# mosolyorszag.com