Sojaprodukter, der fremmer Equol produktion

04/23/2012 by admin

Amerikanerne bliver stadig mere sundhed bevidste. En stigning i sundhedsmæssige betingelser, herunder diabetes, fedme og kræftformer har bedt undersøgelser for at lære om hvordan kosten påvirker vores organer. Mad er brændstof, og nogle fødevarer indeholder organiske forbindelser, der er vigtige for vores stofskifte. Soja har været emnet for forskning og debat i mange år, men én ting er sikker, det indeholder isoflavoner, som er phytoøstrogen forbindelser, der kan være gavnligt for vores sundhed.

Equol produktion

Equol er et non-steroide østrogen, der er produceret i kroppen af bakterier i tarmene. Tarmbakterier konvertere daidzein, en type af isoflavon almindeligt forekommende i sojaprodukter, i equol. Undersøgelser offentliggjort i "American Journal of Clinical Nutrition" (juni 2007) og "The Journal for ernæring biokemi" (maj 2005) viser imidlertid, at kun omkring 30 til 50 procent af mennesker er i stand til at producere equol. Dette har fået yderligere forskning i om equol-producenter har sundhedsmæssige fordele i forhold til ikke-equol producenter.

Typer af Equol

Equol indeholder et kulstofatom på stand C3 (se billede) som giver det mulighed for at danne to enantiomeric former: R-equol og S-equol. S-equol er den diastereoisomer, der har østrogene egenskaber og menes også at være i stand til at blokere dihydrotestosteron (DHT).

Sojaprodukter

Isoflavoner, herunder genistein og diadzein, der findes i mange planter, men sojabønner har de højeste koncentrationer af disse potentielt sunde forbindelser. Selvom isoflavon kosttilskud er tilgængelige, er den bedste måde at forbruge dem fra naturlige fødekilder. De højeste beløb findes i hele soya bønner, så spise edamame vil fremme equol produktion i dem, der er producenter. Der er andre sojaprodukter, herunder tekstureret sojaprotein, soja nødder, tofu og soja mælk, der også indeholder høje koncentrationer af isoflavoner og vil derfor fremme equol produktion.

Equol og østrogen

Equol har evnen til at binde til beta østrogen websteder. Dette kan gøre equol fordelagtige i østrogen-relaterede kræftformer, herunder brystkræft. Undersøgelser er også ved at blive gjort for at bestemme, hvis equol kan medvirke til at reducere symptomerne på overgangsalderen, ifølge "The Journal for ernæring biokemi," (maj 2005).

Equol som anti-androgen

Equol er enestående, fordi det ikke kun har evnen til at binde sig til østrogen-receptorer, men også fungerer som en antagonist til androgen handlinger. Forskere har fundet, i modsætning til anti-androgen medicin, equol ikke binde sig til androgenreceptorer, men det bindes der direkte til DHT, dermed hæmme det. Denne handling har bedt om undersøgelser for at afgøre, om mænd, der er equol-producenter kan har en fordel mod prostatakræft, som der refereres til i den "japanske Journal af klinisk onkologi," (Feb. 2004).Fortalerne for isoflavon kosttilskud hævder at equol produktion bekæmper mandlige-mønster skaldethed, men der er ingen videnskabelige beviser endnu, der understøtter dette.


Relaterede artikler

© 2020 - mosolyorszag.com | Contact us: webmaster# mosolyorszag.com