Ideel lavt glykæmisk fødeindtagelse

02/21/2013 by admin

Uanset om du er kan diabetiker eller bare at kigge til at forbedre din generelle sundhed, at være opmærksomme på det glykæmiske indeks af de fødevarer, du spiser efterlade dig med mere energi og forbedre dit velbefindende. Ved at vælge fødevarer, der betragtes som lav eller moderat på glykæmisk indeks, eller GI, kan du fremme sundheden for din bugspytkirtel og hormon niveauer.

Glykæmisk indeks (GI)

Det glykæmiske indeks er en skala, der måler, hvor hurtigt en fødevare provokerer en insulin-reaktion, når det forbruges. Skalaen er inddelt i tre kategorier: høj, moderat og lav. Høj GI fødevarer producere en hurtig glykæmiske respons, derved øge blodsukkeret inden for få minutter for at blive spist. Disse fødevarer provokere en hurtig pancreas svar og forårsage bugspytkirtlen til at næsten straks producerer store mængder af insulin til at holde din krops blod sukker niveauer fra at blive alt for høj. Moderat GI fødevarer producere en insulin-reaktion, som er mindre udtalt, hvilket betyder at bugspytkirtlen er stadig stimuleres til at producere insulin, men ikke i det antal, der en høj GI mad ville. Lav GI fødevarer producere en minimal glykæmiske respons, hvilket betyder at de ikke øger blodsukkeret hurtigt eller omfattende, og derfor ikke kræver en masse af insulin fra bugspytkirtlen.

GI tildeler tal der svarer til visse fødevarer. De tal repræsenterer procentdelen af glucose eller sukker, der er i maden. Jo lavere tallet er, jo lavere mad falder på GI-skalaen. Høj GI fødevarer er dem, der er klassificeret som > 70, moderat betragtes som 56 - 69 og lav anses for at være 55 eller mindre.

Over tid, kan bugspytkirtlen blive træt og slidt på grund af den konstante insulinproduktion, der er fremprovokeret af høj GI fødevarer. Da bugspytkirtlen bliver mere slidt ned, kan det ikke længere holde med insulin niveauer forpligtet til at holde blodsukker i skak, og diabetes sætter i. Ved at vælge lav GI fødevarer, kan denne proces forebygges eller forvaltes.

Eksempler

Generelt har høj GI fødevarer med høje mængder af sukker og raffinerede kulhydrater og meget lidt fiber, protein eller fedt. Tilføjelsen af disse vigtige næringsstoffer kan sænke GI af de fødevarer, du spiser. For eksempel, anses en skive hvid toast med drue gelé for at være høj GI, fordi det øger blodsukkeret meget hurtigt. Men en skive hele hvede toast med jordnøddesmør falder under moderat GI. Hele hvede toast indeholder rigelige mængder af fibre, og tilføjelsen af peanut smør i stedet for gelé tilføjer proteiner og fedtstoffer, der langsom absorption af kulhydrater i toast.

Nogle eksempler på lav GI fødevarer omfatter nødder, frø, kød, oste, de fleste frugter (med undtagelse af vandmelon, bananer og ananas) og grøntsager (undtagen kartofler), hele korn og mælk.

Ideel lav GI fødevarer og fødevarer for at undgå

Mange mennesker tror, at efter en lav GI kost betyder, at de skal skære brød, pasta, ris og slik. Mens mange af disse produkter faktisk falder ind under den moderat og høj GI, er mange stadig tilladt. Opt for hele korn brød, pasta og ris, og mens bagning, bruge grahamsmel i stedet for hvidt mel. Ofte, minimerer tilsætning af fedt eller proteiner også madens GI. For eksempel, har Chokoladekage med glasur typisk et lavt GI på grund af dets høje fedtindhold. Men det er vigtigt at tælle kalorier og vælge fødevarer, for det meste, der er lavt fedtindhold og lavt på GI-skalaen.

Fødevarer som slik (bortset fra chokolade, på grund af dets høje fedtindhold), kartofler, hvidt brød og ris, morgenmadsprodukter er alle high-GI og bør undgås, når det er muligt for maksimal sundhedsmæssige fordele.

En kost rig på magre proteiner, naturlige, umættede fedtstoffer fra produkter som oliven, nødder og frø samt rigelig grøntsager, frugter og fiber-fyldt fuldkorn vil holde din kost lavt på det glykæmiske indeks og hjerte-sund.


Relaterede artikler

© 2020 - mosolyorszag.com | Contact us: webmaster# mosolyorszag.com