Ernæring værdi af æggehvide

04/08/2013 by admin

Ernæring værdi af æggehvide

"Hvidt" er en del af de æg, der omgiver æggeblomme. Det viser kun hvidt, når kogt, hvilket resulterer i en kemisk ændring, der medfører udrede af sin lange aminosyre-kæder i en langt mere stabil, stiv struktur. Selvom blommesækken er den primære kilde til ernæring i et æg, er der nogle næringsindholdet til æggehvide. Den tekniske betegnelse for æggehvide er æggehvidestof.

Identifikation

Ifølge det amerikanske Department of Agriculture er en stor æggehvide cirka 33 gram i vægt. Dette er omkring 29 gram vand. Der er kun omkring 16 kalorier (kcal) i en enkelt stor æggehvide. Med omkring 0,1 gram fedt og 0,2 gram kulhydrat, er æggehvide ikke en væsentlig kilde til disse næringsstoffer.

Protein

Af 33 gram i en stor æggehvide er omkring 10 procent, omtrent 3,6 gram protein. Dette tegner sig for ca. halvdelen af det samlede proteinindhold i æg, herunder æggeblomme. Alle aminosyrer æteriske til mennesker er indeholdt i æggehviderne. Fordi æggehvide indeholder ingen kolesterol i den samlede æg, men omtrent halvdelen protein, er æggehvider ofte adskilt fra blommesækken som en fedtfattig kilde af aminosyrer.

Mineraler

Æggehvider er ubetydelige kilder til mineraler. En enkelt stor æggehvide indeholder 6,6 mikrogram (mcg) af selen, omkring 9 procent af den anbefalede daglige indtagelse. Der er omtrent 55 mg natrium og kalium, tegner sig for omkring 2 procent af den anbefalede daglige indtagelse af disse næringsstoffer. En stor æggehvide indeholder mindre end 1 procent af den daglige anbefalede indtag af calcium og omkring 1 procent for magnesium.

Vitaminer

Æggehvide er ikke en væsentlig kilde til vitaminer, da de fleste af æggets vitaminindhold er i æggeblomme. Ikke desto mindre indeholder en stor æggehvide omkring 9 procent af den daglige anbefalede indtag af riboflavin (vitamin B2). Det indeholder omkring 1 procent af den anbefalede indtag af pantothensyre (vitamin B5). Æggehvide indeholder 0,4 mg cholin og 0,1 milligram af betain, der ikke er fastsat et anbefalede daglige indtag.

Salmonella og allergi

Ifølge det amerikanske Department of Agriculture har om en i hver 30.000 æg i USA nogle påvises salmonella infektion. Selv om infektion er relativt sjældne, kan æggehvider være bærer af sådanne salmonella infektion. Således er spise rå æggehvider ikke anbefalet. Kogte æggehvider er også lettere at fordøje. Langt mere udbredt end salmonella infektion, dog er allergisk reaktion over for æg, som er mere ofte forbundet med hvide end æggeblommer. Dem med akut æggehvide allergi er ude af stand til at fordøje æggehvidestof.


Relaterede artikler

© 2020 - mosolyorszag.com | Contact us: webmaster# mosolyorszag.com