Hvem opdagede Staph infektioner?

08/13/2013 by admin

Staphylococcus er en normal indbygger i næse og huden i 30 procent af raske voksne. Bakterien forårsager normalt ikke et problem. Når pauser i huden forekomme, såsom forbrændinger, snit eller hudafskrabninger, kan denne mikroorganisme forårsage infektion. Opdagelsen af staph bakterier har ført til gennembrud i bakteriologi og behandling af disse infektioner. Et par bemærkelsesværdige forskere i 18 og 19 århundreder studerede bakterier, som til sidst førte til opdagelsen og klassificering af staphylococcus.

Opdagelsen af bakterier

Anthony Van Leeuwenhoek opdagede eksistensen af bakterier i 1683. Van Leeuwenhoek var en tekstil weaver og hollandsk naturforsker. Han lærte at gøre linser og lavet en grundlæggende mikroskop, som han brugte til at observere bakterier. Han lavede skriftlige indlæg og tegninger om sine mikroskopiske opdagelser. Hans bogholderiet åbnet inden for bakteriologi, på vej mod moderne medicin.

Identifikation

Kirurg Alexander Ogston forsker i 1800 på Aberdeen (Skotland) Royal Infirmary på bylder og blodforgiftning (sepsis.) Som kirurg, blev han forsket i håb om at mindske den høje dødelighed i teatret drift. Under hans forskning, identificerede han bakterier kendt som micrococcus, når de ses under et mikroskop, grupperet i en drue klynge formation. I 1882 kaldte han dem stafylokokker efter det græske ord for drue klynge.

Kontrovers

Dansk kirurg Joseph Lister arbejde i antisepsis i høj grad påvirket Ogston. Lister troede fejlagtigt, at luften var den faktor, der forårsagede sår til at rådne og fylde med pus. Dog reduceret listers opdagelse at drenching kirurgiske bandager med carbolic syre forhindrede infektion stærkt dødelighed efter operation. Ogston ikke er enige om, at luften var årsag til bylder. Efter sin opdagelse af staph, gjorde han yderligere forskning for at bevise bakterien var årsag til sårinfektioner.

Yderligere forskning

Tager sin opdagelse et skridt videre, injiceres Ogston pus fra en patient byld i mus og marsvin. Disse dyr så udviklede bylder og blodforgiftning. Han trak blod fra disse syge dyr og fundet de samme bakterier, han fandt i den oprindelige patienten. Når han behandlede pus med varme eller carbolic syre før injektion i gnavere, blive at dyrene ikke syg.

Den officielle navngivning

Staphylococcus aureus var officielt navngivet i 1884. Anton J. Rosenbach, en tysk kirurg, var den person, der isoleret denne bakterie og gav det navnet det kendes i dag. Dette var et vigtigt skridt i bekæmpelsen af denne mikroorganisme, at selv i dag årsager høje dødelighed.


Relaterede artikler

© 2020 - mosolyorszag.com | Contact us: webmaster# mosolyorszag.com