Symptomer af kviksølvforgiftning fra tun

08/27/2013 by admin

Methylkviksølv er en form for uorganisk kviksølv kan forårsage alvorlige skader på forskellige organsystemer. Mens alle fisk indeholder spor af methylkviksølv, store fisk som tun, indeholder sværdfisk, og shark højere koncentrationer på grund af deres røveriske karakter og større størrelse. Kviksølv Forgiftning forårsaget af overdreven tun forbrug kan forårsage alvorlige og varige fysiske, psykiske og neurologiske symptomer og kan endda være dødelig i visse tilfælde.

Gastrointestinale symptomer

Fordi det skal omgå mave-tarmkanalen, methylkviksølv i tun og andre fisk normalt forårsager alvorlige GI symptomer, selv om de kan tage dage eller uger skal vises.

Kviksølv indtagelse kan medføre et utal af ubehagelige mave og tarm symptomer, med kvalme og opkastning er de mest almindelige. Andre mulige virkninger af methylkviksølv i GI systemet omfatter alvorlige kramper, diarré, intestinal blødning og en metallisk smag i munden.

Neurologiske symptomer

Methylkviksølv er en potent nervegift med skadelige virkninger på hjernen. Ifølge Miljøstyrelsen omfatter de neurologiske symptomer af kviksølvforgiftning synstab, sløret tale, rysten, tab af koordination og prikkende og stikkende fornemmelser i ekstremiteterne.

For spædbørn og børn, disse effekter er ofte langt mere alvorlige. Babyer udsættes for methylkviksølv i livmoderen gennem forurenet tun kan udstille betydelige underskud i finmotorik, kognition, sproglige udvikling og visuelle-rumlige færdigheder, på grund af virkningerne af kviksølv på udvikle hjernen.

Psykiske symptomer

På grund af Merkurs direkte effekt på hjernen er psykologiske symptomer næsten altid til stede i dem, der har været udsat. I virkeligheden, blev udtrykket "gal som en hattemager" oprindeligt brugt til at beskrive 19 hat beslutningstagere udsat for kviksølv under fremstilling af filthatte.

Kviksølvforgiftning kan medføre betydelige ændringer i personlighed og adfærd. Ifølge kviksølv-forgiftning-Symptom.com omfatter mulige psykiatriske symptomer uprovokerede humørsvingninger, depression, angst, søvnløshed og forøget generthed eller frygtsomhed, som alle kan variere i sværhedsgrad afhængigt af omfanget af forgiftning og andre faktorer.

Fysiske tegn og symptomer

Fordi methylkviksølv er i stand til at blande sig i biologiske processer lige fra immunfunktion til DNA-syntese, kan de fysiske symptomer af kviksølvforgiftning være ødelæggende.

Fysiske tegn på kviksølvforgiftning omfatter en blå streg på tandkødet, tand og hårtab og en rød, peeling udslæt på hænder og fødder. Andre tegn og symptomer som lungeødem, lammelse, hoste, brystsmerter og kardiovaskulære virkninger suh som hypertension og takykardi kan også være til stede i kviksølv-forgiftet individer.

Forebyggelse/løsning

Overvåge dit forbrug af tun og andre store fisk er den bedste måde at forhindre methylkviksølv forgiftning. Ifølge EPA, bør børn og gravide eller ammende kvinder begrænse deres indtag af hvid hvid tun til seks ounces per uge, samtidig undgå indtagelse af sværdfisk, Kongen makrel og tilefish helt.

Standard behandling for kviksølvforgiftning er kelation terapi, som omfatter administration af stoffer, der trækker kviksølv og andre tungmetaller ud af kroppen. Fælles chelatdannere omfatter DMSO, DMPS, EDTA og alpha lipoinsyre. Komplementære behandlingsformer, som kosttilskud med essentielle vitaminer og mineraler eller brug af sauna, der undertiden bruges sammen med kelation.


Relaterede artikler

© 2020 - mosolyorszag.com | Contact us: webmaster# mosolyorszag.com