Hvad er de sundhedsmæssige fordele af sort lakrids?

09/23/2013 by admin

Hvad er de sundhedsmæssige fordele af sort lakrids?

Egyptens Kong Tutankhamen blev begravet 3.000 år siden med butikker af lakrids for sit liv efter døden. I dag er det anvendes på alle kontinenter i verden. Moderne undersøgelser har vist sig lovende, nogle af dets gavnlige virkninger, og American Cancer Society efterlyser mere klinisk forskning i dette ældgamle urt. Én ting er sikker: lakrids har beføjelser til at helbrede--- og skade - så den skal bruges med forsigtighed.

Sundhedsmæssige fordele

Lakridsrod er en urtekosttilskud, der siges at være gavnlig for eksem, mavesår, inflammatoriske problemer, menopausale symptomer, AIDS, forkølelsessår, leversygdom, hudinfektioner, respiratoriske lidelser, kronisk træthedssyndrom og kræft.

Lakrids indeholder flavonoider, som kan sænke kolesterol med faldende total kolesterol, LDL-niveauet og triglycerider, siger American Cancer Society.Forskning med deglycyrrhizinated lakrids (DGL) viser det kan hjælpe med at helbrede sår i maven og halsbrand ved at forhindre opdeling af prostaglandiner, stoffer, der hjælper med at beskytte mavenIndledende forskning på hepatitis B og hepatitis C ofre antyde glycyrrhizin fra lakrids kan hjælpe.

Kræft

Nogle lakrids komponenter har vist lovende i forebyggelse af kræft eller behandling, men kliniske undersøgelser på mennesker er nødvendige, siger American Cancer Society.ACS siger flere stoffer i lakrids kan hæmme tumorer, forhindre DNA mutationer eller dræbe kræftceller. Kemikalier i lakridsrod har dræbt eller stoppet væksten af brystkræft, prostatakræft og leukæmiceller. Glycyrrhizin og et syre reduceret bryst, kolon, huden, lever og livmoder kræft hos mus.En japansk undersøgelse fandt en lavere risiko for leverkræft hos patienter med kronisk hepatitis C, der tog glycyrrhizin, men mere kliniske undersøgelser er nødvendige.

Farer

American Cancer Society advarer om, at indtage hele-herb lakrids kan ændre balancen mellem kroppens væsker og kalium, en tilstand, der bidrager til hjerte arytmier, lavt kalium, svage muskler og lammelse.ACS siger tage lakrids kosttilskud regelmæssigt har forårsaget, højt blodtryk, sløvhed, muskel svaghed, hovedpine og væskeophobning. I mega-doser, har det været knyttet til hjertesvigt og lammelse. Det nedsætter testosteron hos mænd og påvirker østrogen niveauer.Lakrids ikke anbefales til personer med forhøjet blodtryk, uregelmæssig hjerterytme, sygdomme i nyre, lever eller hjerte-kar-systemet eller til gravide eller ammende kvinder.

Historie

Kendt som gan zao i Kina, blev lakridsrod brugt af grækerne, romerne og ægypterne og skrevet om i den kinesiske bog Shen nung Pen Tsao Ching 2737 fvt.Lakrids er en ingrediens i mange traditionelle kinesiske naturlægemidler. American Cancer Society siger, de mest kendte er prostatakræft behandling. Lakrids er også brugt som et mildt afføringsmiddel og til at hjælpe med at regulere hjerterytme. Traditionel herbalists kombinere det med andre urter til at støtte deres absorption.

Lakridss rødder

Glycyrrhiza er en woody staude, der vokser i Asien, Middelhavsområdet og Spanien. Ekstraktet kommer fra woody rod, der er skrællet, tørret og har været brugt som en tørst quencher (af romerske legioner), som en kulinarisk krydderi, spiritus og øl flavoring og en urtemedicin.Dens navn betyder "søde rod" på græsk. Det har et stof, der er 50 gange sødere end sukker og bruges i slik og te. Nogle moderne konfekt erstatning anis flavoring og besidder ingen fordelene ved ægte lakridsrod. Glycyrrhizin fra lakrids rødder er anvendt i tyggegummi, cookies, drikkevarer, hostesaft, drikkevarer og tobak.


Relaterede artikler

© 2019 - mosolyorszag.com | Contact us: webmaster# mosolyorszag.com