Hvornår skal man tage Melatonin

06/02/2013 by admin

Melatonin er et naturligt forekommende hjerne kemikalie, som er meget vigtige i reguleringen af sund søvnmønster og døgnrytme. Naturlige produktion begynder ved starten af mørket, topper midt om natten og falder ned i løbet af anden halvdel af natten. Kosten melatonin kosttilskud kan hjælpe i restaurering af sund søvnmønstre i mennesker med søvnforstyrrelser og søvn problemer forårsaget af skifteholdsarbejde og jetlag.

Om Melatonin

Melatonin er en kemisk budbringer, der er produceret for det meste i hjernen, men også i øjne, mave-tarmkanalen og hudceller. Det dannes fra aminosyren tryptofan i svar til daglig mønstre af lethed og mørket. Niveauet er højest når forhøjede niveauer af melatonin er tænkt til at interagere med hjernens receptorer til at fremme søvn om natten. Det forårsager døsighed og sænket kropstemperaturen nødvendige for sund søvn. Melatonin har også antioxidant aktivitet, der bidrager til at immunforsvaret fungerer og væv reparation opstår for det meste under søvn.

Ved hjælp af Melatonin

Melatonin fra kosttilskud har vist sig for at være i stand til at bindende med kroppens melatonin-receptorer, forårsager de samme virkninger som naturligt forekommende melatonin. Kliniske undersøgelser gennemgås af National Institute of Health har vist, at kosten melatonin tilskud kan være nyttig i behandlingen af søvn forstyrrelser såsom forsinket sove fase syndrom (falde i søvn for sent) avanceret sove fase syndrom (falde i søvn for tidligt) og ikke-24-timers søvn vågner cyklus som i blinde personer ikke udsættes for lys. Det synes også at være nyttige i behandling af søvnløshed og søvn problemer forårsaget af jetlag og skifteholdsarbejde.

Melatonin kosttilskud for reguleringen af søvn i søvnforstyrrelser bør tages 30 til 90 minutter før søvn ønskes. Når man tager melatonin til behandling af søvnforstyrrelser, bør det tages hver aften før den normale sengetid. Dette bør være en daglig rutine at hjælpe kroppen med at etablere gode søvn cyklusser og restaurering af det biologiske ur.

Melatonin kosttilskud bruges til at fremme søvn efter skifteholdsarbejde eller jetlag også bør tages 30 til 90 minutter før søvn ønskes. Da dagslys vil undertrykke naturlige melatonin niveauer, det er vigtigt, at eksponering for lys er elimineret periode søvn. Skift arbejdstagere, der er forpligtet til at sove i dagtimerne bliver nødt til at sikre, at rummet for søvn er tilstrækkeligt formørket og kan finde det fordelagtigt at bære lys-blokerende briller under tiden før søvn er forsøgt.

Melatonin kosttilskud kan forårsage øget og usædvanlig drøm aktivitet og høje niveauer af melatonin kan undertrykke libido. Nogle undersøgelser tyder på, at lavere doser af melatonin som 1 mg er mere effektiv end større doser som 5 mg eller mere. Overforbrug af melatonin tilskud eller doser større end anbefalet kan forstyrre den naturlige melatonin produktionen i kroppen og mindske effektiviteten af tilskud. Melatonin kosttilskud er let tilgængelige i helsekost butikker og de fleste store apoteker, dagligvarebutikker og discountbutikker.


Relaterede artikler

© 2019 - mosolyorszag.com | Contact us: webmaster# mosolyorszag.com