Hvad er de skadelige virkninger af tatoveringer og piercinger?

05/29/2013 by admin

Tatoveringer og piercinger har eksisteret i tusinder af år og har aldrig været mere populært. Cirka en fjerdedel af amerikanske befolkning har mindst en tatovering, og 15 procent har mindst én piercing. Den stigende popularitet af såkaldte "body art" svarer med det store antal detailvirksomheder på tværs af USA tilbyder tatovering og piercing tjenester. Denne industri er ikke reguleret af den amerikanske regering. At kende de risici forbundet med tatoveringer og piercinger hjælper forbrugeren gøre klogt købsbeslutninger.

Bakterielle infektioner

Bakterielle infektioner som følge af tatoveringer eller piercinger kan ske under proceduren, eller før det ramte område er helt helet. Dokumenterede typer af bakterielle infektioner fra tatoveringer og piercinger omfatter staphylococcus, syfilis, toxic shock syndrom, chancroid, stivkrampe, spedalskhed, og tuberkulose. De mest almindelige bakterielle infektioner er mindre hudinfektioner, der heler uden behov for lægehjælp. De mere alvorlige infektioner, kan selvom det er sjældent, være dødbringende eller invaliderende.

Virale infektioner

Dokumenterede tilfælde af virusinfektioner fra at få en tatovering eller piercing omfatter HIV og de forskellige former for hepatitis. Både HIV og hepatitis er meget smitsomme og potentielt dødbringende. Disse virus er oftest spredes via inficerede nåle. En anden måde virus kan inficere en person at få en tatovering eller piercing er via forurenede overflader såsom skuffe håndtag, og bordplader.

Allergiske reaktioner

Typer af allergiske reaktioner over for tatoveringer og piercinger omfatter hudirritation og urticaria, granulomatøs reaktioner, lymfadenopati, pseudo lymfomer og sarcoidose. Dem, der vælger at få en tatovering kan være allergisk over for enten pigmenter i de farvestoffer, der anvendes til tatoveringer eller type af carrier tilføjes pigment i tatovering blæk. I kroppen piercinger, kan type af metallet anvendes til smykker indsat i piercingen forårsage en allergisk reaktion.

Kræft

Der har været rapporteret tilfælde af hudkræft udvikler sig inden for en tatovering og ikke at blive bemærket indtil kræften spreder sig uden for Tatoverings grænse grænser. Kviksølv-cadmium pigment har været impliceret i hudkræft. Da kræftbehandling er mest effektiv, når kræften er fanget tidligt, kan dette være et potentielt farlige problem. Typer af hudkræft, der er blevet rapporteret på folk med tatoveringer omfatter malignt melanom, planocellulært karcinom og basalcellekarcinom.

Andre skadelige virkninger

Folk med tatoveringer kan udvikle granulomer, som er bump denne form for at indkapsle tatovering blæk partikler. Nogle sygehuse vil ikke udføre potentielt nødvendige MRIs på folk med tatoveringer på grund af komplikationer som følge af metalkomponenter af tatovering blæk. Hvis en person beslutter at have en tatovering fjernet, er der farer af ardannelse og trykfarver nedbryde giftige stoffer, der vil bebyrde personens nyrerne og leveren.

Forholdsregler

Der er sund fornuft trin, at enkeltpersoner kan tage for at minimere potentielle risici i forbindelse med at få en tatovering eller piercing. Forbrugerne skal sørge for at nye engangs nåle og blæk bakker anvendes og kontrollere, at virksomheden er licens. Personer med tatoveringer er klogt at tjekke dem regelmæssigt for ændringer i huden, som kunne tyde på hudkræft. Folk bør ikke træffe beslutning om at få en tatovering eller piercing under påvirkning af narkotika eller alkohol.


Relaterede artikler

© 2020 - mosolyorszag.com | Contact us: webmaster# mosolyorszag.com