Plantar vorter behandling, årsager og risikofaktorer

12/27/2013 by admin

Plantar vorter er små hudlæsioner, der er forårsaget af en virus. Disse typer af vorter er generelt fundet på bunden af fødderne. Deres placering gør dem generende, muligvis forårsager smerte, når den berørte person gåafstand. Et par faktorer gør kontraherende disse vorter mere sandsynlige for visse mennesker. Der er en bred vifte af behandlinger til rådighed for plantageejer vorter, selvom nogle vorter kan være vanskelige at fjerne uden at se en læge.

Årsager

Det humane papillomavirus (HPV) er den hyppigste årsag til plantar vorter. Typen af HPV, der fremmer væksten af disse vorter er ikke meget smitsom, eller er det det samme som typen af HPV, der er en seksuelt overført sygdom. Virussen kan typisk findes i varme, fugtige områder. Mennesker, der hyppige offentlige omklædningsrum, swimmingpools og fitnesscenter brusere er mere modtagelige for virus, især når de går barfodet i disse områder. Skrabe eller rørende det ramte område kan føre til spredning af vorter på andre områder af kroppen. Styrken af personens immunsystemet typisk bestemmer, om en person, der har været udsat for HPV vil kontrakten plantar vorter.

Risikofaktorer

Den hyppigste risikofaktor for plantar vorter har beskadiget hud, især på bunden af fødderne. Når du går i områder forurenet med HPV kan virus nemt indtaste nedskæringer, skrammer eller andre hudafskrabninger. Svage immunforsvar også gøre en person, der er kommet i kontakt med HPV mere modtagelige for plantar vorter. Yngre mennesker har tendens til at få mere af disse vorter end voksne.

Hjem behandlinger

Mange tilfælde af plantar vorter kan behandles i hjemmet med over-the-counter medicin eller alternative retsmidler. Produkter, der indeholder salicylsyre er effektive til at fjerne vorter. Salven bør anvendes til området dagligt. Arkivering vorte før hver behandling vil hjælpe med at fremskynde helingsprocessen.

Gaffatape er et naturligt middel mod plantar vorter, der kræver ingen medicin. Sted et lille stykke tape over det berørte område. Erstatte båndet dagligt, og fortsætte denne behandling, indtil vorten forsvinder. Denne metode kan tage flere uger, men det er en smertefri behandling.

Medicinske behandlinger

Lægelige indgreb er nødvendige for plantar vorter, der ikke reagerer på hjem retsmidler. Frysning af vorter off er en måde en læge kan fjerne pletter. Dette indebærer brug af flydende kvælstof på det berørte område. Stoffet vil skabe en blister over vorter, som kan fjerne dem i så lidt som en uge. Flere behandlinger er normalt nødvendigt. Denne teknik kan være smertefuld, og det er normalt ikke anbefales til brug på små børn.

Kirurgiske procedurer kan udføres for at behandle plantar vorter. Electrodesiccation indebærer, ved hjælp af en speciel nål til at fjerne plantar vorter. Denne behandling kan forårsage ardannelse, hvis ikke afsluttet korrekt. En opfølgende aftale er nødvendigt at tillade lægen til at barbere de døde hudceller af vorter. Lasere kan også bruges til at fjerne plantar vorter, selvom disse typer af behandlinger er generelt smertefulde og dyre.


Relaterede artikler

© 2020 - mosolyorszag.com | Contact us: webmaster# mosolyorszag.com