Fysiske effekter af stofmisbrug

01/26/2014 by admin

Fysiske effekter af stofmisbrug

Mange mennesker spekulerer på, om de fysiske virkninger af stofmisbrug. Lang sigt narkotikamisbrug tager en vejafgift på narkomans krop. Lungerne, tænderne og selv huden er påvirket af brugen af narkotika. Nogle af disse fysiske virkninger er reversible, når misbrugeren stopper ved hjælp af narkotika, men andre er ikke. Nedenfor er nogle af de fysiske virkninger af stofmisbrug.

Udseende ændringer

En mærkbar fysiske virkning af narkotikamisbrug er ændringer i fysiske udseende. Misbrugeren kan opleve en drastisk ændring i sin vægt over en kort periode, enten får eller mister en betydelig mængde af vægt afhængig af foretrukne stof. Personlig hygiejne påvirkes også, herunder kropslugt, fedtet hår og komplet uorden. Den ydre fremtoning af misbrugeren kan ændre sig drastisk med tiden som kroppen craves en stigende mængde af stoffet.

Paradentose

Gum sygdom kan være en mild eller store fysiske effekt af stofmisbrug. I første omgang, tandkød er røde og bløder oftere. Som en stofmisbruger synker i hans afhængighed, kan uansvarlige pleje af munden forårsage mere alvorlige problemer, herunder tandtab. Infektioner i munden kan føre til døden, hvis ikke behandlet ordentligt.

Øvre luftvejsinfektioner

Narkomanen vil vise fysiske virkninger på det respiratoriske system. For lægemidler, der er inhaleret, kunne umiddelbare fysiske virkninger omfatte næseblod, dyb brystet hoste og betændelse i luftvejene. Med svær narkotikamisbrug, kan respiratoriske komplikationer, såsom lunge svigt, forekomme og endda føre til døden. Fordi kroppen er så robust, kan at misbrugeren gendanne fra effekter med behandling og tid.

Hudsygdomme

Udseendet af narkomans hud ændrer når stoffer er i hans system. Huden vil vises rødt med mærkbart større porer omkring næsen. Fordi puls og blodtryk stiger, vener og arterier er berørt og kan producere en plettet udseende. Sved og olie kirtler kan overproducere, forårsager narkoman at være mere tilbøjelige til udbrud og acne.

Kognitiv svækkelse

Kognitiv svækkelse er en fysisk effekt af stofmisbrug. Lægemidler, der kommer ind i kroppen påvirker neurologiske aktivitet i hjernen og forårsage dopamin niveauer ændres. Stofmisbrug kan påvirke narkoman hukommelse, opmærksomhed og ræsonnement evner, såsom tid huller, og begivenheden forvirring. Kognitiv svækkelse i stofmisbruger bliver mere invaliderende med øget års brug. Heldigvis kan en inddrive narkoman i de fleste tilfælde, forbedre og eventuelt vende disse effekter efter et års ædruelighed.


Relaterede artikler

© 2020 - mosolyorszag.com | Contact us: webmaster# mosolyorszag.com