Sådan Treat synsnervebetændelse

02/01/2014 by admin

Optisk neuritis er betændelse i synsnerven. Det kan forårsage pludselige, nedsat syn i det ramte øje. Symptomerne på optisk neuritis er akut tab af synet på ét øje, tab af farvesyn, smerter ved bevægelse af øjet, og en ændring i øjets reaktion på lys. Betændelse kan lejlighedsvis være resultatet af en virusinfektion, eller det kan være forårsaget af autoimmune sygdomme som sclerose. Her er nogle måder at behandle synsnervebetændelse.

Instruktioner

Sådan Treat synsnervebetændelse

• Ikke gør noget. Øje påvirket af synsnervebetændelse ofte vender tilbage til normal inden for to til tre uger med ingen behandling. De fleste mennesker, der oplever en enkelt episode af synsnervebetændelse til sidst inddrive deres vision uden at tage nogen form for medicin.

• Besøge en læge. Hvis to til tre uger synes alt for lang, se læge om medicin, der kan ordineres. Også kontakte lægen hvis øjet smerten er uudholdelig, eller hvis symptomerne forværres. Hvis en person har synsnervebetændelse og erfaring nye smerter i øjet, forværring vision eller symptomer, der ikke forbedrer, ville derefter tale med en læge være nødvendigt. Også tale med lægen, hvis du har usædvanlige symptomer, herunder følelsesløshed eller svaghed i en eller flere lemmer, hvilket kan indikere en neurologisk lidelse.

• Tage intravenøs steroider. Lægen vil sandsynligvis ordinere steroidbehandling intravenøst (af vene) i flere dage. Intravenøs steroidbehandling kan fremskynde vision opsving.

• Tager orale steroider. Efter intravenøs steroidbehandling, kan en læge ordinere en oral steroid kaldet prednison i flere uger. Orale steroider er ordineret efter intravenøs steroider, fordi undersøgelser har vist, at tager orale steroider alene kan resultere i en gentagelse af synsnervebetændelse.

• Få plasma udveksling terapi. I tilfælde hvor steroidbehandling mislykkedes og svær synstab fortsætter, kan plasma udveksling terapi hjælpe nogle mennesker inddrive deres vision. Plasma udveksling terapi er når plasma er fjernet fra blodlegemer ved celle separator. Cellerne returneres til den person i behandling, mens den plasma, der indeholder antistoffer, er kasseret og erstattet med andre væsker.

Tips & advarsler

  • Yderligere tests kan være nødvendigt at fastslå årsagen til neuritis, og betingelsen forårsager problemet vil blive behandlet.
  • Patienter, der har optisk neuritis uden en underliggende sygdom såsom sclerose har en god chance for helbredelse.
  • Hvis en person har optisk neuritis, kan denne person være en høj risiko for at udvikle sklerose. Se en læge om at få lægemidler ordineret at hjælpe med at forhindre multipel sklerose.

Relaterede artikler

© 2020 - mosolyorszag.com | Contact us: webmaster# mosolyorszag.com