Hvad er tegn på nyresvigt?

05/18/2014 by admin

Hvad er tegn på nyresvigt?

Dine nyrer er rødlig, bønne-formet organer, som giver mange funktioner i kroppens væsentlige processer. Ikke kun gøre de fjerne urenheder fra dit blod, men de også fremme produktionen af røde blodlegemer og hjælper til at regulere blodtrykket. Uden velfungerende nyrer, ikke kan du leve. Nyresvigt kan være ødelæggende, men hvis det er fanget tidligt nok, du kan træffe foranstaltninger for at redde dit liv.

Hypertension

Højt blodtryk, eller hypertension, er ikke ualmindelige blandt amerikanerne og det kan signalere et vilkårligt antal alvorlige tilstande. Dog er højt blodtryk ikke kun et symptom på nyresvigt. Det kan også føre til nyresvigt hos dem, der har helt raske nyrer. Dette skyldes, at dine nyrer afhænger af et normalt blodtryk til at filtrere blodet og frigive hormoner for at opretholde denne blodtryk. Selv om dine nyrer fungerer fortsat normalt, kan kronisk højt blodtryk skade kapillærer i dine nyrer og føre til nyresvigt.

Uræmi

Uræmi er en meget alvorlig tilstand, som kan forhindre vitale organsystemer som dine muskler, hjerte og hjerne i orden. Uræmi er ophobning af urinstof, et affaldsprodukt, der er produceret når protein nedbryder. Normalt, dine nyrer fjerne urinstof fra blodet og bruger det til at gøre urin. Urinen udskilles. Når du har nyresvigt, dine nyrer stop filtrering urinstof ud af dit blod og det begynder at opbygge, forårsager giftige resultater.

Ødem

Hævede ankler og fingre kan et tegn på ødem, et andet symptom på nyresvigt. Når fungerer normalt, vil dine nyrer fjerne overskydende vand fra blodet og udskille det som urin. Hvis dine nyrer ikke, vandet forbliver i blodet og skal finde et andet sted at gå. Ofte er pools det i din ekstremiteter, forårsager unormal hævelse eller ødem.

Anæmi

Hvis din sundhedspleje udbyder diagnoser du som anæmiske, kan der være et andet tegn på nyresvigt. Anæmi er en tilstand, hvor kroppen har lavt iltindhold i blodet, forårsager uforklarlige svaghed, lav energi og generel træthed. Velfungerende nyrer frigive hormoner, der fremmer produktionen af røde blodlegemer. Røde blodlegemer bære iltmolekyler gennem din blodbanen til forskellige dele af kroppen, hvor dine celler kan derefter bruge dem til væsentlige livsprocesser. Når dine nyrer ikke, du stoppe med at lave så mange røde blodlegemer og kan ikke bære så meget ilt.

Metabolisk acidose

Opretholde en passende balance mellem syrer og baser i kroppen er afgørende for liv. Hvis du kroppen er for sur, kan det fortsætte funktionerne grundlæggende liv. Dine nyrer hjælpe med at opretholde en normal pH balance ved at producere bikarbonat for at modvirke dit blod surhedsgrad. Når du nyrer ikke arbejde, blodet bliver for sure og du udvikle metabolisk acidose. Metabolisk acidose kan føre til koma eller død. Hvis din sundhedspleje udbyder diagnoser du med metabolisk acidose, vil han også undersøge dine nyrer, fordi det kan være tegn på nyresvigt.


Relaterede artikler

© 2019 - mosolyorszag.com | Contact us: webmaster# mosolyorszag.com