Hvornår blev forbindelsen mellem blodlegemer & Parkinsons sygdom opdaget?

02/23/2010 by admin

Forskning om sammenhængen mellem blodlegemer og Parkinsons sygdom blev officielt udgivet i januar 16, 2007 volumen af Proceedings of National Academy of Sciences i USA 's. Forskere scannet gener af patienter i tidligt stadium Parkinsons sygdom at finde uregelmæssigheder i de molekylære processer af deres blod celler. Resultaterne antydede, at genekspression af blod er forbundet med molekylære markører angiver debuterende Parkinsons sygdom.

Parkinsons sygdom

Parkinsons sygdom er en neurologisk lidelse, der påvirker primært kropsbevægelser. Omkring fem millioner mennesker verden over lider af Parkinsons sygdom. Symptomer omfatter rysten, slowmotion, stive muskler, nedsat kropsholdning/balance, tab af automatiske bevægelse (f.eks. blinker), taleproblemer og demens. Højere risiko for at udvikle Parkinsons sygdom er forbundet med ældre alder, relation til mennesker med Parkinsons sygdom og eksponering for toksiner. Også mænd synes at udvikle Parkinsons sygdom mere end kvinder gør. I øjeblikket er der ingen kur mod Parkinsons sygdom, men der er behandlinger for at hjælpe med at lindre dens symptomer.

Historie

Dr. James Parkinson dokumenteret første symptomer på Parkinsons sygdom i 1817. I begyndelsen af 1900-tallet konstateret forskere, at Parkinsons sygdom var relateret til abnormiteter i substantia nigra, en hjerne struktur forbundet med bevægelse. I 1950 ' erne opdagede neuroforskere, at patienter med Parkinsons sygdom havde mindre dopamin, en neurotransmitter, der beskæftiger sig med bevægelse og belønninger. Derefter i 1960 ' erne behandlet neuroforskere Parkinsons sygdom med levodopa, et stof, der øger dopamin niveauer. I dag, er Parkinsons sygdom behandlet med medicin, fysioterapi eller kirurgisk brain stimulation.

Betydning

Forbindelsen mellem blodlegemer og Parkinsons sygdom kan hjælpe læger til at opdage Parkinsons sygdom hurtigere i patienter. I øjeblikket er der ingen laboratorium blodprøve for Parkinsons sygdom. Også, kan det tage år at opdage degeneration af dopamin neuroner, fordi symptomerne ikke udvikler indtil mange neuroner har degenereret. Genekspression i blodet (gen oplysninger bruges til at producere blod)-scanning er en test, der kan identificere Parkinsons sygdom risiko biomarkører (molekyler der angiver risikoen for at udvikle Parkinsons sygdom) før sygdommen alvorligt påvirker patienten.

Potentielle

Oplysninger om dette link kan føre til en kur mod Parkinsons sygdom. Afsløre risikoen for Parkinsons sygdom tidligt kunne bremse udviklingen af Parkinsons sygdom og endog forhindre det i at udvikle sig i første omgang. Forebyggelse ville være den bedste måde at endeligt kurere Parkinsons sygdom.

Begrænsninger

Forbindelsen mellem blodlegemer og Parkinsons sygdom er en vigtig opdagelse, men det er endnu ikke en løsning. Forskning præsenterer en idé om, hvordan man forebygger Parkinsons sygdom, men at tanken skal gælde for den virkelige verden. Forskere mangler stadig at finde ud af, hvordan man kan udvikle et stof i forhold til deres resultater. Også, de skal gennemføre yderligere forskning på patienter med forskellige genetiske baggrunde så de kan behandle Parkinsons sygdom universelt.


Relaterede artikler

© 2020 - mosolyorszag.com | Contact us: webmaster# mosolyorszag.com