Kost for god ernæring

01/10/2013 by admin

At vælge en kost for god ernæring kommer til at lære et par grundlæggende principper. En forståelse af de grundlæggende principper for kulhydrater, fedt og protein vil hjælpe skabe sunde spisevaner i en menneskealder, og effektivt etablere et fundament for god ernæring. Når du forstå principperne om god ernæring, bliver opretholde en sund kost lettere.

Kulhydrater

Kulhydrater, eller "carbs," har været målrettet med mange kost i de sidste mange år. I stedet for at fjerne carbs helt, kan at kende de rigtige carbs at vælge hjælpe dig med at udvikle en sund kost. Kulhydrater er kroppens brændstof--de giver energi din krop skal fungere. Når de udvikler en kost for god ernæring, er det vigtigt at forstå, at der er "gode" carbs og 'dårlige' kulhydrater. Gode kulhydrater kommer fra hele korn kilder og har tendens til at være højere i fiber, fordi alle deres Næringsindhold er stadig intakt. Dårlige kulhydrater er alle de "hvide" brød, pasta og ris produkter, der er blevet frataget deres ernæringsmæssige værdi gennem fræsning og raffineringsproces. Det er mere vigtigt at fokusere på hvad kulhydrater du spiser end hvordan meget.

Fedtstoffer

Fedtstoffer er afgørende for mange kropsfunktioner og det er vigtigt ikke at skære fedt ud af din kost. Ligesom kulhydrater er der en forskel mellem gode og dårlige fedtstoffer. Gode fedtstoffer er enten enkeltumættet eller flerumættet og kommer fra kilder som olivenolie, rapsolie og nødder. Disse fedtstoffer kan faktisk give hjerte-sunde fordele. Dårlige fedt er mættet fedt og transfedt, og disse kan føre til sundhedsmæssige betænkeligheder. Sørg for, at størstedelen af din fedt kommer fra sunde olier og nødder, i stedet for smør, fløde og fede kød.

Protein

Protein er vigtigt, fordi det er byggesten for muskel i din krop, og jo flere muskler du har, mere fedt du er i stand til at brænde. De fleste af dit proteinindtag bør komme fra magert kød kilder som fisk og fjerkræ eller fedtfattige mejeriprodukter, fuldkorn og nødder. For den gennemsnitlige person, så sørg for du får mindst 60 til 80 gram protein hver dag.

Sund kost Pyramid

Efter sund kost pyramid retningslinjer er en fantastisk måde at bo på sporet med din kost. Vælg 5-7 portioner af grøntsager og frugt hver dag, 3-4 portioner af magert kød og mejeriprodukter, 2 til 3 portioner af fuldkorn og to portioner af sunde fedtstoffer hver dag. Også, drik 8 til 12 kopper vand om dagen.


Relaterede artikler

© 2020 - mosolyorszag.com | Contact us: webmaster# mosolyorszag.com