Sygdomme forårsager hukommelsestab

02/05/2014 by admin

Sygdomme forårsager hukommelsestab

Der er et par sygdomme, der kan forårsage hukommelsestab, men der er også flere mindre årsager af hukommelsestab. Med alvorlige sygdomme som Alzheimers, Parkinsons og demens, kan andre symptomer ske sideløbende med hukommelsestab. Prøverne kan gøres af en læge til at sikre en korrekt diagnose af patienten.

Alzheimers sygdom

Alzheimers sygdom kan manifestere sig forskelligt i forskellige individer. Sygdommen begynder som regel med mærkbar hukommelsestab, som kan forveksles som en del af den naturlige aldringsproces. En læge kan udføre kognitive tests til at diagnosticere Alzheimers sygdom og anmode om en hjernescanning for en endelig bekræftelse af diagnosen. Alzheimers sygdom kan også forårsage forvirring, humørsvingninger, taleproblemer og lang sigt hukommelsestab.

Parkinsons sygdom

Parkinsons sygdom påvirker hukommelsen og er en degenerativ sygdom, der også påvirker nervesystemet og forårsager problemer med enkelte bevægelighed og kommunikationsevner.De første tegn på Parkinsons sygdom kan være en rysten af en hånd eller når bevægelsen bliver langsommere eller stopper regelmæssigt. Der er medicin til rådighed, der kan hjælpe med nogle af symptomerne eller bivirkninger af Parkinsons sygdom.

Huntington's chorea

Huntingtons sygdom er en degenerativ sygdom, der ødelægger nervecellerne i hjernen. Hukommelsestab er kun et af symptomerne på Huntington's chorea. Andre symptomer kan være ukontrolleret bevægelser, balanceproblemer og regelmæssigt forekommende følelsesmæssige gynger. Huntington's chorea kan være nedarvet, men chancerne for der er lavt.

Demens

Selv om demens ikke er en sygdom i sig selv, kan det være forårsaget af sygdom. Demens er en alvorlig lidelse, der kan forårsage hukommelsestab og manglende evne til at kontrollere tanker. Alzheimers sygdom og hjertesygdomme, der resulterer i et strøg kan være årsager til demens og hukommelse tab. Demens kan også forårsage problemer med tale, problemløsning og opmærksomhed span fald.

Lyme sygdom

Lyme sygdom kan påvirke nervesystemet og overføres til mennesker og andre dyr gennem bid af B. burgdorferi kryds. Lyme kan producere lange eller korte hukommelsestab samt stivhed, bedøvende, humørsvingninger og hovedpine. Der er behandlinger til rådighed via din læge, og hvis det er diagnosticeret tidligt nok, kan du ikke lide langvarige symptomer. Det første tegn på borreliose er normalt en udslæt omkring området bidt.

Seksuelt overførte sygdomme

Syfilis, HIV, herpes og CMV er seksuelt overførte sygdomme (Std), der kan forårsage lang - og kortfristede hukommelsestab. Selv om mange kønssygdomme har ikke en kur, men der findes medicin gennem din læge, der kan støtte med bestemte symptomer og/eller bivirkninger. Der er tests til rådighed for alle kendte seksuelt overførte sygdomme, og der er hjælp til rådighed online.


Relaterede artikler

© 2020 - mosolyorszag.com | Contact us: webmaster# mosolyorszag.com