Hvordan man kan forstå patologi rapporter for prostatakræft

03/15/2014 by admin

Ifølge Medline Plus er prostatakræft en sygdom, der resulterer i symptomer såsom nedsat urin flow, smerter ved vandladning eller ejakulation, lokaliseret smerte i den nederste del af ryggen, og mindre urininkontinens. Hvis du har været diagnosticeret med (eller har mistanke om du har) prostatakræft, lære at forstå patologi rapporter kan bidrage til at strømline processen, således at du og din læge er på den samme side---så du kan bruge mere tid på at bekæmpe kræft og mindre tid på at lytte til medicinsk forklaringer.

Instruktioner

• Læs rapporten patologi til at lære, hvor stor den oprindelige tumor er blevet "T" kategorien. Dette vil være markeret i rapporten med bogstavet "T," efterfulgt af et tal fra en til fire. T1 angiver, at kræft er så lille, at det ikke kan mærkes. T2 angiver at tumor er mærkbar under en rektal eksamen, men det stadig påvirker kun prostata. T3 angiver, at tumor er uden for prostata, og kan have spredt sig til de skelsættende fartøjer. Endelig, T4 angiver, at kræft er i Sædblærer og har også gjort det i andre omkringliggende væv (såsom endetarmen).

• Kontakt kategorien "N" til at afgøre, om kræften har spredt sig til nærliggende lymfeknuder. Dette vil være markeret i rapporten med bogstavet "N", efterfulgt af enten et nul eller en. Hvis rapporten hedder "N0", betyder det, at kræften ikke har endnu gjort det til regionale lymfeknuder. Hvis rapporten hedder "N1", betyder det, at kræften har inficeret en eller flere af de omkringliggende lymfeknuder i området.

• Evaluere kategorien "M" at se, om kræften har spredt sig i hele kroppen. Dette er angivet med et "M" efterfulgt af et nul (ingen metastase) eller en (metastaser til stede). Hvis diagnosen er M1, den derefter vil blive fulgt af det lille bogstav "en," "b" eller "c." En "a" angiver, at kræften har spredt sig til fjerne lymfeknuder; "b" angiver, at kræften har spredt til knogler; og "c" angiver, at kræften har spredt sig til andre organer i kroppen.


Relaterede artikler

© 2020 - mosolyorszag.com | Contact us: webmaster# mosolyorszag.com