Sådan måler Balance ved hjælp af Berg Balance skala

05/13/2010 by admin

Balance er en persons evne til at stå oprejst eller opretholde et tyngdepunkt uden svajende til venstre eller højre. Hvis en person har god balance kan han udføre bevægelser siddende, stående, gå, og at nå sikkert. Berg Balance skala blev udviklet i den tidlige del i 1990 ' erne som et redskab til at måle balance i den ældre befolkning. Det betragtes som en sikker, pålidelig, og effektiv måde at vurdere en persons balance.

Instruktioner

• Instruere klienten til at stå op fra siddende position, mens du prøver ikke brug hænderne til støtte. Når klienten stående, instruere hende til at stå for to minutter uden støtte. Stående motion bør være timet og bagefter begge foranstaltninger bør evalueres og scorede ifølge Berg Balance skala.

• Instruere klient at fortsætte stående, men at lukke hans øjne. Denne opgave bør udføres ca 10 sekunder. Næste, har kunden til at placere fødderne sammen og står for ca 1 minut uden nogen form for støtte. Vurdere klientens evne til at udføre begge opgaver og så score ifølge Berg Balance skala.

• Anbring en lille genstand på kundens fødder. Instruere klient at bøje over og afhente objekt uden nogen hjælp. Dernæst står bag klienten, til venstre, og har hende vende og se på dig over sin venstre skulder. Flyt bag klienten til højre og få hende vende og se på dig over sin højre skulder. Vurdere klientens evne til at udføre de to opgaver efter Berg Balance skala.

• Har klienten tænder i en komplet cirkel, stop, og slå derefter i den modsatte retning. Få en skammel og har klienten suppleant at placere sine fødder på det én ad gangen. Denne indsats bør gentages, indtil hver fod har rørt afføring minimum fire gange. Evaluere og score de to opgaver efter Berg Balance skala.

• Informere kunden til at Placer den ene fod foran den anden med hælen af en fod at røre tæer på den anden. Har klienten står på denne måde i mindst 30 sekunder uden støtte eller bistand. Næste, har kunden stå på en fod så længe som muligt, mens du tid handlingen. Evaluere og score opgaver efter Berg Balance skala.

• Har kunden skabe sine arme op til en 90-graders vinkel. Når armene er i position, har kunden nå frem så vidt muligt. Måle afstanden fingrene nå mens kunden er i den mest fremskudte skæve holdning. Næste, instruere klienten til at sidde ned; han skulle begynde fra stående stilling. De to handlinger bør være scorede efter Berg Balance skala.

• Instruere klient til at folde armene over brystet mens du sidder. Bevægelsen arm skal afholdes i 2 minutter, men kun hvis kunden er ude af stand til at stå oprejst og understøttes ikke i 2 minutter. Mødet bevægelse med armene foldede over brystet bør timet og evalueres efter Berg Balance skala.

• Teste klientens overførsel evne. Bede klienten til at overføre en mod sæde med armlæn og en mod sæde uden armlæn. Evaluere og score handlinger efter Berg Balance skala.

• Tilføj op alle tal svarer med de handlinger, at klienten afsluttet efter alle øvelserne er komplette. Dommer kundens samlede evne til at udføre ovenstående opgaver samtidig opretholde en fornuftig mængde af balance. Hvis klienten score fra 0 til 20, er hun en høj falde risiko. Hvis klienten scorer fra 21 til 40, er falder risikoen medium. Nogen scorer over 40 betyder, at der er en lav risiko for klienten falder.

Tips & advarsler

  • Prøv at vurdere hver enkelt klient inden du starter testen. Ved kundens begrænsninger og svagheder. For eksempel, omarrangere rækkefølgen for at udføre opgaverne, hvis klienten ikke kan stå i længere tid eller få en assistent, hvis du er bange for, at klienten kan blive usikker og eventuelt falde.
  • Berg Balance Test skal udføres i et sikkert miljø.
  • Klienten skal være kognitive og i stand til at forstå kørselsvejledningen.
  • Testen bør stoppes når som helst, hvis klienten bliver usikker eller svimmel.

Relaterede artikler

© 2020 - mosolyorszag.com | Contact us: webmaster# mosolyorszag.com