Hvad er i Vaccine skud?

11/22/2012 by admin

Vacciner er menneskeskabte forbindelser tilføres kroppen med formålet at stimulere immunitet mod visse sygdomme. Ifølge Centers for Disease Control, har praksis i vaccinating børn effektivt kontrolleret spredningen af smitsomme sygdomme som difteri, polio, mæslinger, fåresyge, tenanus, kighoste og røde hunde. Vacciner er betragtes som en vigtig del af at opretholde offentlig sundhed.

Fakta

Vacciner indeholder døde eller svækket virus, bakterier eller toksiner af sygdommen som de beskytter. Disse patogener er føjet til en suspending væske og stabilisatorer som saccharose eller gelatine. Adjuvanter såsom aluminium salte bruges til at øge kroppens immunrespons til patogenet. Konserveringsmiddel såsom phenol holde vaccinen levedygtige. Spor af proteiner og antibiotika, der anvendes til at vokse patogener undertiden findes i vaccinen. Og endelig, kemikalier, der anvendes til at dræbe eller deaktivere patogener, som formaldehyd, som findes i meget små mængder.

Sådan fungerer det

I USA administreres vaccinationer på en regelmæssig tidsplan begynder hurtigt efter fødslen, via injektion eller mund. Nogle vacciner skal administreres i to eller tre doser over en periode. Andre, kræver såsom tetanus vaccine, at enkelt får periodiske revaccination at forblive effektiv.Vacciner forårsage immunsystemet til at reagere på stort set den samme måde, at det ville efter eksponering for den faktiske sygdommen. Antistoffer udvikle for at angribe patogener og hukommelse celler er oprettet. Skal personen, der senere udsættes for selve sygdommen, er mekanismerne, der allerede på plads til at bekæmpe det ud hurtigt. Dette kaldes immunitet.

Betydning

Ifølge CDC bliver nogle sygdomme som polio og difteri sjælden i USA på grund af tilgængeligheden af vacciner. Andre, har såsom kopper, udryddet. Vaccination ikke kun beskytter personer, der modtager vaccinerne, men andre i Fællesskabet, der ikke kan blive vaccineret sig selv på grund af kompromitteret immunfunktion, og dem, der ikke kan producere en passende immunrespons på vaccinen.

Historie

Vaccine kommer fra det latinske ord Vacca, betydning ko. Engelske læge Edward Jenner opdagede at springe, der havde været udsat for cowpox senere syntes at være immune over for de dødbringende koppevirus i slutningen af 1700-tallet. Et århundrede senere, udviklet Louis Pasteur en vaccine, som beskyttet kyllinger mod kolera. Difteri epidemien i USA bedt om udvikling og brug af en vaccine i begyndelsen af 1920erne. Udbredt praksis i vaccinations nemlig mange overførbare sygdomme opstod i 1960 ' erne. Fra 2009 modtager børn i USA rutinemæssigt 11 vaccinationer, der bekæmper 15 sygdomme.

Overvejelser

Selvom sjælden, er bivirkninger relateret til vacciner muligt. Symptomerne varierer fra en vaccine til et andet, og kan varierer i sværhedsgrad fra ømhed omkring injektionsstedet, høj feber, svaghed, åndedrætsbesvær eller en hurtig hjerte slå. Symptomer bør straks indberettes til en sundhedsplejerske. Bivirkninger kan rapporteres via webstedet Vaccine negative begivenhed Reporting System på www.vaers.hhs.gov.


Relaterede artikler

© 2020 - mosolyorszag.com | Contact us: webmaster# mosolyorszag.com