Komplekse regionale smerte syndrom retningslinjer

03/06/2010 by admin

Komplekse regionale smertesyndrom, også kendt som CRPS, er en kronisk smerte tilstand, der påvirker en arm, ben, hånd eller fod. Smerter kan starte i hånd eller fod og derefter spredes gennem hele afficerede ekstremitet. Lidelsen er ualmindelige, men invaliderende for Lidende.

Typer

Komplekse regionale smertesyndrom er inddelt i to typer, ifølge dens årsag. Type, en er den mest almindelige og blev kaldet reflex sympatisk dystrophy syndrom. En sygdom eller tilskadekomst ikke direkte skader nerver i lemmer kan forårsage type én sygdom, mens type to, også kaldet causalgia, er forårsaget af direkte nerveskader. Traumer fra et skudsår eller kniv sår, kirurgi, infektioner og forstuvet anklerne kan alle bidrage til CRPS.

Symptomer

Symptomer af begge typer af CRPS er en intens brændende smerter i den afficerede ekstremitet, hævelse og stivhed i leddene, muskelkramper, muskeltab og manglende evne til at flytte lemmer. Andre symptomer omfatter hudens følsomhed i lemmer, hud misfarvning bliver rød eller blå til hvid, og hud temperatur lige fra varmt til koldt. Hudens struktur kan ændres til tynd og skinnende.

Diagnose

Der er ingen specifikke test for CRPS så tests vil blive gjort for at udelukke andre sundhedsmæssige forhold. Knogle scanner og x-stråler vise knogletab. En MR-scanning afslører vævsskader eller ændringer. En stimulus test ved hjælp af varme, kulde og pin pricks kan afprøves på huden.

Medicin

Remission af sygdommen er mulig, hvis behandlingen er startet tidligt. Over-the-counter medicin såsom Aleve, Motrin og Advil hjælpe med smerter. Receptpligtig smertestillende medicin kan gives for korttidsbehandling, hvis smerte er svær. Anti-depressiva såsom amtriptyline og Anti-beslaglæggelse medicin såsom Neurontin, interferere med smerte signaler til hjernen. Knogle tab medicin såsom Fosomax kan også anbefales sammen med kortikosteroid lægemidler til at reducere inflammation.

Terapi

Gælder topiske cremer, der indeholder lidokain og Clonidin hjælpe med betændelse og smerte. Anvendelse kolde pakninger i 10 minutter tre gange om dagen for at mindske hævelse og anvende varme til at mindske smerter. Fysioterapi ved hjælp af blide øvelser på den afficerede ekstremitet kan forbedre, styrke og vifte af bevægelse. En bedøvende indsprøjtning ekstremiteten kan lindre smerter. Elektrisk nervestimulation kan dæmpe smerte signaler ved at anvende elektriske impulser til nerverne. Drøfte behandlingsmuligheder med din læge.


Relaterede artikler

© 2020 - mosolyorszag.com | Contact us: webmaster# mosolyorszag.com