Hvad fødevarer indeholder kolesterol?

10/23/2012 by admin

Kolesterol er en blød voksagtigt stof, der findes i blodet. Mens en vis grad af kolesterol er nødvendigt for visse kropsfunktioner, kan for meget kolesterol i blodet føre til højt kolesteroltal. Højt kolesteroltal er en primære risikofaktor for hjertesygdom.

Hvor kolesterol kommer fra

Kolesterol kommer fra en af to kilder. En vis mængde kolesterol er fremstillet af kroppen, og resten er absorberet fra fødevarer.

Kolesterol og kost

Ifølge American Heart Association producerer kroppen ca. 1000 mg kolesterol om dagen, med eventuelle yderligere beløb, der tages gennem kosten forbrug. Typisk, fødevarer, der er højt indhold af mættet fedt er også høj i kolesterol.

Animalske produkter

Alle fødevarer, der fremstilles enten af et dyr eller indeholder animalske biprodukter har kolesterol. Dette omfatter fjerkræ, oksekød, svinekød, skaldyr, fisk og skaldyr.

Animalske biprodukter

Animalske biprodukter er også en væsentlig kilde til kolesterol. Fødevarer som æg, mælk, ost og andre mejeriprodukter skal spises i moderate mængder eller undgås helt af dem, der søger at sænke deres kolesterolniveau.

Menneskeskabte produkter

Visse menneskeskabte produkter som margarine indeholder transfedtsyrer. Mens transfedtsyrer er ikke kolesterol, ifølge AHA, har forbruge fødevarer, der indeholder transfedtsyrer vist sig at markant øge kolesteroltallet.

Daglige grænser

AHA anbefaler at kosten indtaget af kolesterol begrænses til højst 300 mg / dag. Anbefalingen er endda lavere for dem med hjertesygdomme (200 mg dagligt).


Relaterede artikler

© 2020 - mosolyorszag.com | Contact us: webmaster# mosolyorszag.com