Kognitiv terapi sag konceptualisering for Depression

10/28/2012 by admin

Kognitiv terapi sag konceptualisering for Depression

Opbygning af en konceptualisering af hvert enkelt tilfælde, der kommer før du som terapeut er en vigtig færdighed. Da hver person vil komme til dig med et andet sæt af problemer og spørgsmål, der har forårsaget hans depression, og du skal genkende dem som et unikt sæt af liv kampe. Behandlingsplan bør baseres på den kognitive model konfrontere irrationelle overbevisninger med rationelle og realistiske. En kognitiv terapi sag konceptualisering består af tre dele: en liste af klager og en problem mekanisme hypotese, en liste over sekundære problemer og en behandlingsplan.

Præsentation af klager og Problem hypotese

Opret en liste over problemer verbaliseret af patienten. Kognitiv terapi teknikker vil ikke fungere, hvis den særlige karakter af spørgsmålet ikke er behandlet af terapi proces. I kognitiv terapi menes depression at være resultatet af irrationelle tankemønstre. Kognitive teknikker søger at erstatte disse med rationel tankemønstre, der faktisk afspejler den faktiske oplevelse af personen og ikke forvrænget fortolkning af oplevelsen. Denne forvridning er anset for at være årsag til depression.

Disse kausale spørgsmål kan yderligere opdeles i primære og sekundære problemer. Listen problem indeholder normalt, spørgsmål, der er relateret til hinanden i deres rod hidføre. Finde og hypothesizing roden eller "mekanisme", der ligger til grund for alle problemer er nævnt er nøglen. Den kognitiv terapeut skal identificere den specifikke karakter af denne irrationalitet og udtænke metoder til at bekæmpe den.

Sekundære problemer

Liste over alle relevante sekundære spørgsmål eller problemer. Forskellige begreber kan bruges til yderligere at forbedre og fuldføre de indledende trin i udviklingen af en behandlingsplan, der er baseret på kognitive teknikker. Disse er normalt sekundære spørgsmål, men er centralt vigtigt i visse tilfælde, og kan omfatte barndom data, grundlæggende kerneoverbevisninger på personen, sekundære overbevisninger (dvs. ikke vigtigt at personligheden), og arten af de kompenserende strategier udnyttet. Disse sekundære koncepter er også vigtige, men bør anvendes udelukkende i relevante tilfælde. Spørgsmål i afsnit, dog, der skal bruges i hvert enkelt tilfælde.

Behandlingsplan

Skitsere en behandlingsplan. Beslutning om et kursus i behandling er det ultimative formål med trinene ovenfor. Oprindelsen af den mekanisme, der forårsager problemerne er som beskrevet af den deprimeret patient væsentlig del til at skabe en effektiv kognitiv terapi behandlingsplan for depression. Behandlingsplan bør der tages hensyn eventuelle hindringer og bør bestå af klare og realistiske mål for at erstatte patientens irrationelle overbevisninger med rationelt, realistisk dem.


Relaterede artikler

© 2020 - mosolyorszag.com | Contact us: webmaster# mosolyorszag.com