Rektal Polyp symptomer

10/05/2012 by admin

Rektal polypper er unormal vækster af væv på foring af endetarmen, en del af de store tarmene. Rektal polypper, der forbliver i tarmene i en lang periode---kan normalt flere år---efterhånden vokse ind i kræft tumorer. I de fleste tilfælde producerer rektal polypper ikke nogen symptomer. Når symptomer forekommer, bør du planlægge en screeningstest hurtigst muligt.

Overvejelser

Nogle rektal polypper er flad, og nogle vokse på en stilk. Ifølge National Cancer Institute er flad polypper mere tilbøjelige til at blive til kræft. De er også sværere at opdage under screening og er mere vanskelige at fjerne.

Blødning

Efter Merck.com, er det mest almindelige symptom på rektal polypper blødning fra endetarmen. Blodet kan være lyse rødt og synlige, eller det kan være mørk og skjult i afføringen.

Kramper og smerter

Rektal polypper forårsage undertiden abdominale kramper, smerte eller en næsten konstant følelse af mæthed. Disse symptomer er mere tilbøjelige til at opstå, hvis polypper er meget store. Store rektal polypper kan også forårsage en obstruktion i tarmene.

Ændringer i tarmfunktion

En mærkbar ændring i afføringsvaner er undertiden et symptom på rektal polypper. Diarré eller forstoppelse, der varer længere end en uge kan indikere tilstedeværelsen af store polypper.

Advarsel

Rektal kræft kan forebygges, hvis polypper opdages tidligt. Da disse polypper bliver ofte kræft uden producere nogen symptomer, anbefaler the American Cancer Society, rutinemæssig screening for alle individer (Se ressourcer). Retningslinjerne varierer efter alder og andre risikofaktorer.

Risikofaktorer

Visse risikofaktorer øger dine chancer for at udvikle rektal polypper. Da disse polypper normalt ikke vise nogen symptomer, er det vigtigt at være opmærksom på risikofaktorer og begynde screening som anbefalet. To af de mest almindelige risikofaktorer, ifølge Mayo Clinic, er alder og familiens historie. Efter 40 år øger risikoen for at have rektal polypper. Du er også øget risiko, hvis du har en nær slægtning, der har haft kolon polypper eller tyktarmskræft. Andre risikofaktorer omfatter være overvægt, en inaktiv livsstil, en historie af en inflammatorisk tarmsygdom og brug af tobak og alkohol.


Relaterede artikler

© 2020 - mosolyorszag.com | Contact us: webmaster# mosolyorszag.com