Hvad er fordelene ved en stærk & sundt hjerte-kar-System?

08/31/2012 by admin

Hvad er fordelene ved en stærk & sundt hjerte-kar-System?

Fitnesscentre og parker er pakket med folk walking og løb for deres sundhed. Motion og sund kost hjælper til at styrke det kardiovaskulære system. En stærk og sundt hjerte-kar-systemet holder blodet flyder frit i hele kroppen og sænker risikoen for højt blodtryk eller hjerteanfald.

Stærk blodgennemstrømning

Et sundt hjerte-kar-systemet består af stærke blodkar at pumpe blod rundt i kroppen. Den gennemsnitlige voksne har mellem 5 og 6 liter blod i hans krop. Dette blod skal flyde frit for at transportere ilt og næringsstoffer til alle levende celler i kroppen. Blodet også bærer affald til de rette dele af kroppen for afskaffelse.

Lavt blodtryk

Et sundt hjerte-kar-system er afgørende for at opretholde blodtryk niveauer. Blodtryk er svarende til vand strømmer gennem et rør. Blodgennemstrømningen måles som hjertet kontrakter og slapper af, der hvor de to tal i et blodtryk, læse kommer fra. Systoliske antallet måler blodtrykket når hjertet kontrakter, mens det diastoliske måling er af blodet flyde til hjertet når det slapper. I et sundt hjerte-kar-systemet er en typisk blodtryksmåling 120 over 80. Højt blodtryk aflæsninger tyder på at ilt og affaldsprodukter ikke flyder gennem blodkarrene frit. Dette kan have dødelige konsekvenser over tid, fordi blodet ikke kan flyde til dele af kroppen, der har brug for det. Forhøjet blodtryk kan medføre skade på nyrerne og slagtilfælde.

Sundt hjerte

En fordel ved en stærk hjerte-kar-systemet er et sundt hjerte. Hjertets sundhed er af afgørende betydning for funktionen af hele kroppen. En stærk hjerte pumper blod uden problemer til andre dele af kroppen. Musklerne får nok blod og ilt til at fungere. På samme måde modtager hjernen sin kræves levering af blod og ilt til at fungere. Et sundt hjerte sænker risikoen for højt blodtryk og hjertesygdomme.


Relaterede artikler

© 2020 - mosolyorszag.com | Contact us: webmaster# mosolyorszag.com