Hvordan til behandling af KOL

09/15/2012 by admin

Hvordan til behandling af KOL

Kronisk obstruktiv lungesygdom (KOL) refererer til en gruppe af sygdomme, herunder kronisk bronkitis, emfysem og en række andre lidelser forbundet med obstruktion af luftstrømmen i en persons vejrtrækning. KOL er normalt forårsaget af rygning, men også kan henføres til luftforurening og andre risikofaktorer. KOL er ikke helbredes, men der er flere metoder, der anvendes til at behandle og kontrollere denne betingelse. Læs videre for at lære at behandle KOL.

Instruktioner

• Rygestop. Tobaksrygning er den mest almindelige årsag til KOL, herunder brugen af cigaretter, rør og cigarer. Rygestop er den bedste måde til at bremse den skadelige fremskridt af KOL og for at forhindre dens indledende udvikling. Det er også vigtigt at undgå tunge udsættelse for passiv rygning.

• Undgå kontakt med lunge lokalirriterende såsom luftforurening, støv eller kemikalier. Dem, der arbejder omkring støvede områder og visse typer af kemikalier, eller der indånde dampe over en længere periode har høj risiko for at udvikle KOL.

• Lave en aftale med din primære behandleren at diskutere måder at lindre dine symptomer og gøre vejrtrækning lettere. Din læge vil anbefale passende behandling for dig, afhængigt af sværhedsgraden af din tilstand, og kan henvise dig til en lunge specialist, kendt som en pulmonologist. Målet er at bremse udviklingen af sygdommen, behandle dine symptomer og forbedre din generelle sundhed.

• Rådfør dig med din læge eller pulmonologist om de bedste behandlingsmuligheder for dig. Behandling tilgange kan omfatte medicin, ændringer i livsstil, motion uddannelse, iltbehandling eller kirurgi.

• Prøv forskellige medicinske metoder. Bronkodilatatorer er lægemidler, der er ofte anbefales at behandle KOL, da de slappe muskler omkring dine luftveje og gøre vejrtrækning lettere.

• Gøre livsstilsændringer såsom kost og motion, uddannelse for at bidrage til at styrke musklerne bruges for vejrtrækning og lindre dine symptomer.

• Tal med din læge om ilt terapi og kirurgi for alvorlige KOL betingelser. Disse metoder er som regel kun anbefalede i svære tilfælde når andre behandlingsmetoder ikke har været en succes.

• Forpligte sig til behandlingsmetoder og livsstilsændringer anbefales af din læge. Hvis du har rygestop, lave ikke restart. Hvis du er ordineret medicin, være omhyggelig med at træffe de anbefalede doser og altid være sikker på at genopfylde dem før du kører. Forblive stærke ved at udøve regelmæssigt og spise sunde fødevarer, især proteiner, og frugter og grøntsager.

Tips & advarsler

  • Det er vigtigt at søge øjeblikkelig behandling for KOL, som tilstanden kan forværres over tid.
  • Rygning af tobak er den mest almindelige årsag til KOL.

Relaterede artikler

© 2020 - mosolyorszag.com | Contact us: webmaster# mosolyorszag.com