Alkohol & prostatakræft

04/11/2014 by admin

Selv om nogle effekter af alkoholforbrug er velkendte, herunder vægtøgning og risiko for leverskader, kan brug af alkohol også bidrage til udbrud af prostata cancer blandt nogle mænd.

Årsager

Medicinske forskere er ved at undersøge den mulige sammenhæng mellem prostatakræft og drikke alkohol. Det er kendt, at alkohol påvirker niveauet af testosteron og andre hormoner i en mands krop, som kan forårsage svulster til at vokse hurtigere.

Fred Hutchinson Cancer Research Center undersøgelse

I en artikel offentliggjort i januar 2005 rapporterede "International Journal of Cancer," en gruppe af læger på Fred Hutchinson Cancer Research Center i Seattle på en undersøgelse af drikkevaner mænd før de udviklede prostatakræft. Undersøgelsen fandt, at forbrug af rødvin syntes at øge sandsynligheden for prostatakræft.

Ekspert indsigt

Teamet på Fred Hutchinson Cancer Research Center konkluderede, at der kan være en sammenhæng mellem drikker rødvin og prostatakræft. Holdet citeret visse kemikalier i rødvin, der bidrager til tumorvækst---kendt som flavonoider---som den mulige årsag.

National Cancer Institute undersøgelse

Som en del af National Cancer Institute prostata kræft forebyggelse retssag (PCPT) vurderet University of California forskere alkoholforbrug og drikkevaner af næsten 11.000 mænd deltager i forsøget. Forskerne fokuserede på virkningerne af brug af alkohol og et lægemiddel kaldet finasterid, der bruges til at forebygge prostatakræft. Undersøgelsen fandt at mænd, der forbruges mere end fem alkoholiske drikkevarer om dagen var en øget risiko for at udvikle prostatakræft, og at Alkohol synes at mindske forebyggende virkningerne af finasterid.

Overvejelser

På grund af resultaterne af disse undersøgelser rådgiver American Cancer Society, at mænd begrænser deres alkoholforbrug til to drinks om dagen. Pr. definition er en drink lig med 12 ounce øl, 5 ounce af vin og 1,5 ounce af spiritus.


Relaterede artikler

© 2018 - mosolyorszag.com | Contact us: webmaster# mosolyorszag.com