Helbredelsesmetoder for PKU

06/11/2012 by admin

PKU, eller fenylketonuri, er en sjælden genetisk sygdom resulterer i en manglende evne til at nedbryde aminosyren fenylalanin. Venstre ubehandlet eller uopdaget i nyfødte og spædbørn, vil PKU begynde at forårsage mental retardering og andre neurologiske problemer inden for et barns første år. Selvom sygdommen ikke er strengt helbredes, vil tidlig påvisning og en livslang vedligeholdelsesprogram hjælpe give en fuld og normale liv.

Phenylalanin og PKU

Phenylalanin er ikke produceres af kroppen. Alle kilder er kosten, og aminosyre findes i alle protein-holdige fødevarer. Det er nødvendigt af kroppen til at gøre tyrosin, en anden amino bruges til at gøre skjoldbruskkirtelhormoner og hjernen kemikalier som noradrenalin og dopamin. Kroppen producerer normalt et særskilt enzym, fenylalanin hydroxylase, at nedbryde fenylalanin, når dens opgave er færdig. Syge af PKU producerer ikke dette enzym og i sit fravær phenylalanin bygger til toksiske niveauer.

Symptomer og Screening

PKU er, hvad der er kendt som en autosomal recessiv tilstand, hvilket betyder at begge forældre til et barn skal være "tavse" bærere af egenskab for det at manifestere. Uden for mental retardering omfatter symptomer på denne lidelse rystelser, anfald, hududslæt, hyperaktivitet og betydeligt formindsket hoved størrelse. Medmindre opdages og behandles, vil virkningerne af PKU begynde at indstille inden for et par uger efter fødslen.

De fleste stater kræver en blodprøve for nyfødte til at screene for lidelsen. Hvis du ikke er sikker på, om denne procedure blev gjort på dit barn, kontakte din læge for bekræftelse hurtigst muligt. Hvis du har modtaget en PKU diagnose for dit barn, er der specifikke skridt du skal tage for at undgå dens skadevirkninger.

Behandling af PKU gennem kosten

Det vigtigste element i behandling af PKU er streng diæt kontrol. Faktisk er kravene i en PKU kost er så strenge, at livslang samråd med en læge eller ernæringsekspert anbefales. Da phenylalanin er indeholdt i alle fødevarer proteiner, skal meget opmærksomme betales til at undgå høj-protein fødevarer. Dette omfatter kød, fjerkræ, fisk, æg, nødder, bælgfrugter, ost og is. Produkter fremstillet af regelmæssige mel bør også være begrænset. Et bestemt stof til at være opmærksom på er aspartam. Denne kunstige sødestof, som har arbejdet sig vej ind i mange forarbejdede fødevarer, indeholder betydelige mængder af phenylalanin og bør ikke gives til et barn eller voksen med PKU.

Selvfølgelig skal du noget til at erstatte den brede vifte af fødevarer, der indeholder phenylalanin. Den primære erstatning for spædbørn er en særlig formel kaldet Lofenalac, som hjælper forsyning næringsstoffer behov for et godt helbred. Voksne med lidelsen kan fortsætte med at bruge formlen, da mad muligheder for en PKU patient forblive indsnævret til liv. Lofenalac er dyre, men programmer findes til at supplere udgifterne. Kontakt din lokale sundhed eller sociale ydelser agenturer, hvis du har brug for hjælp. En PKU kost er rundes af med særlig lav-protein fødevarer, såvel som frugter, nogle korn og grøntsager.

PKU medicin

Nogle PKU patienter kan også drage fordel af et stof kaldet Kuvan, der accelererer enzymaktivitet i måder svarer til fenylalanin hydroxylase.

Livslang årvågenhed

Det er yderst vigtigt at indse, at behandling af PKU er en livslang aktivitet. Mens læger engang betragtet som børn med denne lidelse er sikkert efter de første par år af livet, er denne udtalelse ændret. Ophøre med ordentlig kost senere i livet har været forbundet med nedsat mental funktion og attention deficit disorder.


Relaterede artikler

© 2020 - mosolyorszag.com | Contact us: webmaster# mosolyorszag.com