Hvad årsagen stivkrampe?

07/30/2012 by admin

Hvad årsagen stivkrampe?

Stivkrampe er en betingelse forårsaget af en bakterie kaldet Clostridium tetani ind i kroppen gennem en pause i huden. Selv om det findes på verdensplan, er det mest almindelige i fattigere lande hvor barn immunisering ikke er påkrævet eller håndhæves. I USA er stivkrampe vaccination nødvendig for børn at starte skole. USA er i gennemsnit 50 til 100 tilfælde hvert år hovedsageligt findes i voksne, der ikke har holdt op deres opreklameret skud.

Betydning

Stivkrampe er meget smertefuldt og virker ved at angribe nervesystemet. Det forårsager ukontrollerede muskelspasmer.

Advarsel

Bakteriesporer, der lever i snavs og rust, kommer ind i kroppen gennem nogen form for ridse eller åbne sår og producerer en gift, forårsager stivkrampe.

Geografi

Stivkrampe er en almindelig tilstand over hele verden. Dens sporer lever i snavs, støv, rust og animalsk affald.

Forebyggelse/løsning

Stivkrampe kan forebygges gennem vaccination og sårpleje. Børn kan blive vaccineret gennem en serie af fem difteri, stivkrampe, og Pertussis (DTP) skud. Voksne bør modtage tetanus boostere hvert tiende år. Hvis en skade opstår, som har potentiale for at forårsage stivkrampe, kan voksne straks modtage en stivkrampe immun Globulin (TIG) skudt for at stoppe giften.

Effekter

En stivkrampe-infektion forårsager en række problemer, herunder muskelspasmer, hovedpine og kæbe kramper, også kendt som stivkrampe. Hvis venstre ubehandlet vil spasmer rejse overalt i alle kroppens muskler, i sidste ende forårsager anfald og død.


Relaterede artikler

© 2020 - mosolyorszag.com | Contact us: webmaster# mosolyorszag.com