Diagnostisk udstyr til menneskelige kræft

01/06/2012 by admin

Diagnostisk udstyr til menneskelige kræft

Det udstyr, der anvendes til at diagnosticere kræft er forbedret gennem årene, så tidligere behandling og dermed øge chancerne for en kur. Selvom udstyr valg er ofte bestemt af kræft type, viser Cancer Research UK scannere, røntgen og ultralyd maskiner og gamma kameraer som noget af det udstyr, der anvendes til diagnosticering af kræft.

Scannere

CT-scannere kombinerer røntgenbilleder og computer-teknologi til at vise billeder af kroppen "i skiver." Dette udstyr registrerer med succes meget små tumorer, ifølge Bupa Cromwell Cancer Center. MR-scanneren bruger ikke X-ray bestråling, og stadig meget tydeligt viser tumorer. Cancer Research UK rapporter om, at dette udstyr bruges ofte til påvisning af hjernetumorer, primær knogle tumorer, bløddelssarkomer og rygmarv tumorer. Positronemissionstomografi (PET) scannere viser med præcision, funktion og udseende af kroppens væv. Cancer Research UK bemærker, at PET-scannere bruges ofte til at lede efter kræft i lymfeknuder eller at finde ud af hvis tumor har spredt sig til andre organer.

Ultralyd

Ultralyd udstyr har en mikrofon, der er knyttet til en computer, der udsender ultrahigh frekvens lydbølger. Ifølge Cancer Research UK, når gået over hele kroppen, bølger bounce off de indre organer og mikrofonen forvandler de reflekterede lyd bølger i et billede. Bupa Cromwell Cancer Center hedder, at denne diagnosemetode er nyttigt til påvisning af kræft i leveren, nyrer, bugspytkirtel, bryst, æggestokke og prostata.

X-Ray

Radiografi registrerer tumorer gennem billeder bruger høj energi stråler, ifølge Cancer Research UK. Det er ofte anvendes i diagnosen af lunge og brystkræft. En barium X-ray bruges til at påvise kræft i fordøjelsessystemet. Cancer Research UK forklarer, at patienten sluger en barium løsning, giver mulighed for en bedre visning af mave og tarme gennem radiografi.

Gamma kameraer

Ifølge Bupa Cromwell Cancer Center Vis gamma kameraer radioisotoper indsprøjtet i blodbanen. De er almindeligt anvendt til at påvise metastaser (sekundære tumorer), som undertiden er vanskelig at opdage gennem andre metoder.


Relaterede artikler

© 2020 - mosolyorszag.com | Contact us: webmaster# mosolyorszag.com